close search results icon

Μπουτάκια κοτόπουλου σε μπίρα και σάλτσα ντομάτας με πιπεριά

Μπουτάκια κοτόπουλου σε μπίρα και σάλτσα ντομάτας με πιπεριά

Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο στη σχάρα! Το μυστικό της βρίσκεται στη νόστιμη μαρινάδα μπίρας και στη σάλτσα ντομάτας-πιπεριάς που συνοδεύει το φαγητό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά τα μπουτάκια και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μπίρα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βουτάτε μέσα τα μπουτάκια και σκεπάζετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να μαριναριστούν.

Βήμα 3

Ψήνετε τα μπουτάκια στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά, για 25-30 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με λίγη από τη μαρινάδα για να μη στεγνώσουν.

Βήμα 4

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Πλένετε καλά τις πιπεριές και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν εσωτερικά. Τις βάζετε σε σακούλα τροφίμων, κλείνετε καλά και τις αφήνετε εκεί μέχρι να κρυώσουν και να ξεκολλήσει η φλούδα τους από τους υδρατμούς.

Βήμα 5

Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 6

Σερβίρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου ζεστά, συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ