Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Υλικά
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
Βήμα 3
Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Ο Εμπορικός έβαλε τη "βάση", ο καθένας αποφασίζει για τη συνέχεια
25 Φεβρουαρίου 2025 -
Βέροια: Από νωρίς στο παράνομο..."κουρμπέτι"
25 Φεβρουαρίου 2025 -
Δήμος Σκύδρας: Την Τετάρτη 26/2 η 1η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας για το 2025
25 Φεβρουαρίου 2025 -
Ούτε σε...μπάσκετ τέτοια στατιστικά: 11 κλοπές εκ των οποίων οι 6 απόπειρες
25 Φεβρουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ