close search results icon

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας θυμάρι

1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.

Βήμα 3

Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ