close search results icon

Ν. Παπανδρέου: Η δημιουργία πολιτικού συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι Επιτροπεία αλλά Δημοκρατία

Ν. Παπανδρέου: Η δημιουργία πολιτικού συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι Επιτροπεία αλλά Δημοκρατία

Συνέντευξη στην εκπομπή του Action24, «Πρωινή Ζώνη» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου.

Ν. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε νοσοκομεία και σχολεία ή ΝΔ τι ακριβώς έφτιαξε ;

Ο κ. Παπανδρέου με αφορμή την επέτειο νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, τόνισε πως ήταν μια βραδιά, που σηματοδότησε μια τομή στον τρόπο λειτουργίας της χώρας και θυμήθηκε τις ενθουσιώδεις σκηνές στο Καστρί αλλά και την οικογενειακή φωτογραφία με τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ίδιος απαντώντας σε αναφορές του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, λίγη ώρα νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, περί καταστροφής και χρεοκοπίας της χώρας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Πρέπει να πάρει η Νέα Δημοκρατία ευθύνη για την εποχή και του Μητσοτάκη, που όταν παρέλαβε το ’93 το Κράτος ο Ανδρέας, είχαμε για δέκα ημέρες απόθεμα δολαριών. Τόσο «καλή» ήταν η οικονομία και το ’81 όταν ανέλαβε, πάλι τα οικονομικά ήταν χάλια! Φυσικά σε άλλα μεγέθη. Και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια του Καραμανλή τα δάνεια ήταν ξέφρενα, εκεί χρεοκόπησε η Ελλάδα, αλλά η «βόμβα» έσκασε στα χέρια του Γιώργου, που πήρε την ευθύνη! Και ακόμη να πάρει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία! Σκέφτομαι με το χρέος που δημιούργησε η ΝΔ τα πέντε χρόνια διακυβέρνησής της έφερε κάποιο απτό αποτέλεσμα ; Διότι είναι αυτοί που λένε «έκανε χρέος ο Ανδρέας». Αν το δείτε - δεν έκανε κάτι παραπάνω - αλλά έγινε κάτι με το χρέος! Έγιναν νοσοκομεία, που είναι και στην υγεία ο Άδωνις, έγιναν σχολεία! Το ΠΑΣΟΚ έχει σύμβολα. Ένα πράγμα έγινε με το χρέος των 100 δισ. παραπάνω που μας χρέωσε ο Καραμανλής ; Τι κάνανε ;»

Ν. Παπανδρέου: Ο Ανδρουλάκης έλαβε το μήνυμα. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολιτικό συμβούλιο

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το μήνυμα της κάλπης των εσωκομματικών εκλογών και τόνισε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πολιτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όσων ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του Κινήματος.

«Εγώ πιστεύω ότι το πήρε. Μετά από αυτή την εκλογή, που ήταν νίκη, όμως από την άλλη ήταν και ένα πλήγμα γιατί αμφισβητήθηκε, ασχέτως ότι κέρδισε στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι εάν είσαι έξυπνος άνθρωπος – που είναι – παίρνεις την αμφισβήτηση και την μετατρέπεις σε κάτι θετικό. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε! Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και πέρα πάμε μπροστά».

Ν. Παπανδρέου: Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «η Ευρώπη έχει αλλάξει εντελώς και δεν υπάρχει αλληλεγγύη στο θέμα αυτό.

«Δεν λύνεται το θέμα εύκολα γιατί αν το πάμε πιο γενικά έχουμε το θέμα ότι η Ευρώπη γερνάει. Δεν έχει παραγωγικότητα, θα έχουμε σε λίγο ένα προς ένα στο συνταξιοδοτικό, δηλαδή ένας εργάτης για έναν που παίρνει σύνταξη και δεν θα μεγαλώσει ο πληθυσμός. Το δημογραφικό δεν λύνεται με προγράμματα «να στηρίξουμε τις οικογένειες», γιατί και η Νορβηγία που είναι πλούσια χώρα και τα έχει όλα, πάλι έχει το ίδιο δημογραφικό. Από την άλλη έχουμε νέους από τον τρίτο κόσμο. Το θέμα είναι πως εντάσσονται οι μετανάστες ώστε να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία. Αυτό είναι το δημοκρατικό πρόταγμα», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ