close search results icon

Να σώσει τη φετινή σεζόν αλλά και την... επόμενη

Το πισωγύρισμα είναι ξεκάθαρο, αλλά η Ιστορία δεν ενδιαφέρεται για τέτοια.

ΗΙστορία γράφει. Με κυνισμό. Δεν ενδιαφέρεται για παντός είδους συναισθήματα, δεν λογαριάζει τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν δίνει σημασία στο τι λέγεται δεξιά κι αριστερά. Ο Παναθηναϊκός έχει στην τροπαιοθήκη του 19 Κύπελλα και πάει για το 20ό απέναντι στον Άρη, απόψε στο Πανθεσσαλικό, προκειμένου να... περισώσει τη φετινή του αποτυχία και να «γλυκάνει» το διά ταύτα στο φινάλε της σεζόν. Όντας λαβωμένος ψυχολογικά από την οδυνηρή απώλεια του πρωταθλήματος και το «γκρέμισμα», μέσα σε μόλις πέντε μήνες, όσων είχε χτίσει ποδοσφαιρικά στον σύλλογο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το πισωγύρισμα είναι ξεκάθαρο, αλλά η Ιστορία δεν ενδιαφέρεται για τέτοια. Δεν ιδρώνει το αυτί της. Οποιος φίλος του «τριφυλλιού» υποτιμά το Κύπελλο, με τη συντριπτική πλειονότητα των φίλων του να είναι ξενερωμένοι από τις παλινωδίες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, αγνοεί ότι η Ιστορία έχει διαχρονικότητα και δεν ενδιαφέρεται πόσους τίτλους έχει δει ο καθένας εξ αυτών «live», αλλά πόσους μαζεύει ο σύλλογος. Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του μέχρι τις επόμενες γενιές. Στους αιώνες των αιώνων. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και ότι ο τελικός στο Πανθεσσαλικό δεν καθορίζει απλώς ολόκληρη τη φετινή σεζόν, αλλά και την επόμενη.

Ο ευρωπαϊκός δρόμος παραμένει ανοιχτός και μάλιστα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και όχι του Κόνφερενς που βγάζει η δεύτερη και η τρίτη θέση του πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή που ένας τίτλος ουδέποτε αποτελούσε αμελητέα ποσότητα, πόσω μάλλον τα τελευταία χρόνια που μόνο χορτασμένο από παντός είδους κούπες δεν είναι το «τριφύλλι».

Το δεύτερο καλύτερο εισιτήριο, δηλαδή, μετά απ’ αυτό του φετινού πρωταθλητή ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η ΑΕΚ, για παράδειγμα, θα είναι δεδομένα στα προκριματικά του Κόνφερενς και δίχως κάποιο τίτλο στο ενεργητικό της. Όπως και ο Ολυμπιακός εάν δεν νικήσει τη Φιορεντίνα στην «OPAP Arena».

Ενα μέρος της φετινής χρονιάς μπορεί να σωθεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα είναι επιτυχημένη. Αντιθέτως, εάν δεν κατακτηθεί το Κύπελλο, θα πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία, με την επιγραφή Γιάννης Αλαφούζος στην ταμπέλα του υπευθύνου να αναβοσβήνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στον αγωνιστικό τομέα, το μοναδικό ερωτηματικό για την ενδεκάδα φέρεται να είναι η θέση του τερματοφύλακα, με τον Λοντίγκιν και τον Ντραγκόφσκι να μοιράζονται τις πιθανότητες. Στις υπόλοιπες τα κουκιά είναι μετρημένα: Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Ιωαννίδης και Μπερνάρ, σε σχηματισμό 4-3-3 από δεξιά προς τα αριστερά.

πηγή: efsyn.gr/athlitismos/podosfairo - Κώστας Μανωλιουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ