close search results icon

Νέα διακοπή στη δίκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Kαθυστερεί περαιτέρω η διαδικασία, εγείροντας εύλογα σχόλια σχετικά με τον κίνδυνο της παραγραφής.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη για το σκάνδαλο υποκλοπών, με τέσσερις κατηγορούμενους ιδιώτες να βρίσκονται στο εδώλιο.

Σήμερα, υπήρξε άλλη μια διακοπή στη δίκη: αυτή τη φορά, διακόπηκε για τις 19 Μαΐου προκειμένου να μεταφραστούν ουσιώδη έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Σύμφωνα με το αίτημα της υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας Intellexa, ο Ταλ Ντίλιαν και η Σάρα Χάμου δεν γνωρίζουν ελληνικά. Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό και για τον λόγο αυτό ορίστηκαν τέσσερις μεταφραστές.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών είχε απορρίψει αντίστοιχο αίτημα των κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ότι καθυστερεί περαιτέρω η διαδικασία, εγείροντας εύλογα σχόλια σχετικά με τον κίνδυνο της παραγραφής.

Αντίθετα, η έδρα απέρριψε τη δεύτερη ένσταση των κατηγορουμένων περί «αοριστίας» του κλητηρίου θεσπίσματος, δηλαδή να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία με το σκεπτικό πως στο κλητήριο θέσπισμα δεν προσδιορίζονται όλα τα ονόματα στόχων του λογισμικού Predator.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ