close search results icon

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζήτησε αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να σταματήσει η «απομόνωση των Τουρκοκύπριων», λίγο πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζήτησε αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, καθώς στην ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα ως κράτος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα, μιλώντας για δύο κράτη και δύο έθνη, προκειμένου να υπάρξει λύση στο Κυπριακό -το έκανε, μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την επίσημη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας για το Κυπριακό Σημείωσε: «Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η ειρήνη και η σταθερότητα κυριάρχησαν στην περιοχή. Πάντοτε οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία είχαν την καλή θέληση να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Το μοντέλο της ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένο και υποστηρίζουμε πλήρως την λύση δυο κρατών με δυο διαφορετικά έθνη και την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».

Παράλληλα μιλώντας κατά την 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Τουρκίας επικεντρώθηκε σε όσα διαδραματίζονται στη Γάζα, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Ισραήλ και προσωπικά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στα Κατεχόμενα.

πηγή: vradini.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ