close search results icon

Νέα συνεδρίαση της Π.Γ. εν μέσω καταγγελιών Νοτοπούλου για bullying

Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. 

Νέα συνεδρίαση της Π.Γ. εν μέσω καταγγελιών Νοτοπούλου για bullying

Συνεχίζεται το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ οδεύει προς ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί τις τελευταίες ώρες και η καταγγελία της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying σε βάρος της, κατηγορώντας ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το απόγευμα της Τρίτης, καθώς αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τον οδικό χάρτη της έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με το πότε θα γίνουν εκλογές για νέα ηγεσία.

Η συνεδρίαση έρχεται λίγες μέρες μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Π.Γ. την περασμένη Πέμπτη, όπου έκρινε με ευρεία πλειοψηφία (17-1) ότι «είναι λήξαν» το ζήτημα της αποπομπής του. Ενώ συνεδρίαζε η Π.Γ., ο τέως πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «εκτροπή» μέσα από ανάρτησή του.

Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους

Στο μεταξύ, με εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη που έχει δηλώσει παρών στην διεκδίκηση της προεδρίας, οι άλλοι κρατούν κλειστά προς το παρόν τα χαρτιά τους. Ο Π. Πολάκης έχει ζητήσει συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για το τι θα πράξει. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ώρες είχε συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη που τον στηρίζουν, προφανώς ζυγίζοντας τις πιθανότητες για να αποφασίσει αν θα κατέβει ξανά υποψήφιος, παρά το βαρύ γι' αυτόν κλίμα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κ.Ε.

Τέλος στα σενάρια υποψηφιότητάς του έβαλε πάντως ο Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτησή του στα social media. «Στην δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει "πακέτο" με θέσεις και αξιώματα. Μας έμαθαν βλέπεις να δίνουμε, χωρίς να ζητάμε τίποτα. Είμαι και εγώ εργαζόμενος, άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου που πασχίζει για ένα καλύτερο κόσμο και έτσι σκοπεύω να παραμείνω», τόνισε.

Ερώτημα παραμένει το τι θα κάνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος. Σκέψεις φέρεται να κάνει και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Πάντως ο Ν. Παππάς ερωτηθείς σήμερα σε συνέντευξή του στο Mega είπε: «Υπηρετώ αυτήν την παράταξη σχεδόν από τα γεννοφάσκια μου και από πολλές θέσεις. Για την υποψηφιότητα τη δικιά μου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα. Υπηρετώ ως πρόεδρος της Κ.Ο αυτήν την περίοδο».

«Έχουμε κάνει όλοι λάθη. Λάθη έκανε και ο Στ. Κασσελάκης όπου δεν επέτρεψαν στις προγραμματικές προτάσεις να βρουν τη θέση που τους αρμόζει στο δημόσιο διάλογο» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «υπάρχει μία κεκτημένη ταχύτητα προαποφασισμένης διαφωνίας και στις συνεδριάσεις μας και στο δημόσιο λόγο».
Τέλος, σημείωσε: «Με τον Στ. Κασσελάκη κάναμε μία πολιτική συμφωνία, δεν ήταν στον αέρα η στήριξη σε αυτόν, και δεν υπήρξε και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανταλλαγμάτων, όπως είχαμε κατηγορηθεί. Έχουμε δρόμο να καλύψουμε μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο του να πραγματώσουμε ό,τι η πολιτική συμφωνία προέβλεπε. Το έχω πει και στον ίδιο αυτό. Η απόφαση να βγει ο κ. Κασσελάκης δεν πάρθηκε σε κλειστές πόρτες αλλά διαμορφώθηκε από μεγάλη συμμετοχική διαδικασία. Οι ηττημένοι αποχώρησαν από το κόμμα, κάτι που δικαιώνει την επιλογή να στηριχθεί ο Στ. Κασσελάκης αλλά η πορεία μας από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα».

Βαριές καταγγελίες από Νοτοπούλου

Η βουλευτής Κ. Νοτοπούλου έβγαλε στη σέντρα τον τέως πρόεδρο για τις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται μέσω διαδικτύου από υποστηρικτές του Στ. Κασσελάκη και τον εγκαλεί πως το «αν είναι ο ιδιος εντολέας των επιθέσεων αυτών, μικρή σημασία έχει, καθώς είναι σίγουρα ο ιδιος που μπορεί, αν θέλει, να τις αποτρέψει».

Αναλυτικά στην ανάρτησή της, το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει:

«Ακόμα μια φορά δέχομαι χυδαίες επιθέσεις από επώνυμους και ανώνυμους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη με προσβολές εις βάρος της προσωπικότητας και της πολιτικής μου στάσης.

Αυτή τη φορά ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από γενικόλογες και υποκριτικές καταδίκες των επιθέσεων αυτών, όπως έπραξε πριν μερικές ημέρες, όταν ανώνυμοι υποστηρικτές του στον βούρκο του Διαδικτύου, χυδαιολογούσαν με μίσος εις βάρος μου.

Αν είναι ο ιδιος εντολέας των επιθέσεων αυτών, μικρή σημασία έχει, καθώς είναι σίγουρα ο ιδιος που μπορεί, αν θέλει, να τις αποτρέψει.

Σε κάθε περίπτωση γνωρίζει καλά ότι όσα του καταλογίζω για τη συμπεριφορά του απέναντί μου είναι απολύτως αληθή.

Και από ότι διαπιστώνω, δεν ήμουν η μόνη που συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους όσους έσπευσαν αυτές τις ώρες να με στηρίξουν.

Οι επιθέσεις δεν με πτοούν.

Ίσα ίσα με κάνουν πιο δυνατή να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις αξίες και τις ιδέες μου, να σέβομαι τη συλλογικότητα του κόμματός μας και να αγωνίζομαι με αξιοπρέπεια,

δίπλα σε όσες και όσους με έχουν εμπιστευθεί και απέναντι στη στρατηγική της απαξίωσης του πολιτικού χώρου που ο κος Κασελάκης επιχειρεί, αφού απέτυχε παταγωδώς να εκπροσωπήσει».

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, tρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ