close search results icon

Νέο επεισόδιο στην παρωδία ΣΥΡΙΖΑ

Νέο επεισόδιο στην παρωδία ΣΥΡΙΖΑ

«Βόμβα» Κασσελάκη αφήνει ακυβέρνητο τον ΣΥΡΙΖΑ έως την εκλογή νέου αρχηγού, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες την επομένη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία με 17-1 τον κατέστησε οριστικά έκπτωτο πρόεδρο, εκείνος ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξουσιοδότηση στον κ. Μαυροκεφαλίδη είχε γίνει από τον κ. Κασσελάκη τον περασμένο Απρίλιο, ενώ, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, «ο πρόεδρος δικαιούται να διορίζει πληρεξούσιο ή πληρεξούσιους για τη διενέργεια πράξεων που σχετίζονται με τις διαχειριστικές και λειτουργικές ανάγκες του κόμματος».

Με την ανάκληση του πληρεξουσίου, ο κ. Μαυροκεφαλίδης δεν έχει δικαίωμα να διαχειριστεί τα οικονομικά και να βάζει υπογραφές για διαχειριστικές πράξεις, που σημαίνει ότι, εκτός από το πολιτικό μπάχαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον και διαχειριστικό σαμποτάζ.

Σε αυτή την κωμικοτραγική κατάσταση, ο Νίκος Παππάς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ ότι «δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές», διαλύοντας τις φήμες περί επικείμενης διαγραφής του, όπως φέρονται να είχαν ζητήσει μέλη των «87», ανάμεσά τους και η Ολγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Παππάς, επιβεβαιώνοντας και όσους επιμένουν ότι κάνει μόνο για Νο2, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την αρχηγία, ενώ απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, που επιμένει ότι έγινε πραξικόπημα εναντίον του, είπε ότι «όλα τα αξιώματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανακλητά. Δεν νοείται ότι το καταστατικό θα προέβλεπε υπό οποιαδήποτε συνθήκη εντολή που δεν υπόκειται σε έλεγχο».

Από τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ξεχώρισε η προσβολή στην ελληνική Δικαιοσύνη και το «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι είναι ατύπως προσωρινός πρόεδρος στο κόμμα, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη τον έχει καταδικάσει με 13-0, απάντησε: «Το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι 15%. Προτείνω στον κ. Μητσοτάκη να μετονομάσει το νόμο με τον οποίο με παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη σε νόμο Μητσοτάκη-Παππά. Ηταν ένα αποτέλεσμα που είχε στη βάση του ένα δούναι και λαβείν του κ. Μητσοτάκη με δικαστικούς».

«Εγώ νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλά να προσφέρει ως στέλεχος της Αριστεράς, είναι ένας άνθρωπος που είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματός μας, είναι ένας άνθρωπος που έχει διεθνείς διασυνδέσεις. Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι άβατο αυτό το αξίωμα για τα στελέχη προέρχονται από την Αριστερά ή τον προοδευτικό χώρο», είπε καθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα «παλαίμαχο», την ώρα που η Κατερίνα Νοτοπούλου δηλώνει υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρας για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός κάνει σχέδιο για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική σκηνή.

Βλέποντας με την εμπειρία του ότι το «ξεκατίνιασμα» που βρίσκεται εξέλιξη θα διαλύσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε δίκην ευχής ότι είναι βέβαιος ότι «θα επικρατήσουν ψύχραιμες φωνές και θα προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική εκλογή νέου προέδρου», ενώ έτεινε χείρα φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και για τη Νέα Αριστερά, για την οποία είπε: «Για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι και το μεγάλο αγκάθι είναι ότι υπήρξαν αποχωρήσεις και δυστυχώς πήραν και τις έδρες υπό μάλης και αποχώρησαν κάποιοι. Αυτό δεν είναι μία καλή προϋπόθεση για να υπάρξουν συζητήσεις και σύγκλιση, είναι μία πληγή ηθική και πολιτική». Ωστόσο, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ άφησε ανοικτή την πόρτα, σημειώνοντας: «Τις παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιγράψει στη συλλογική του απόφαση το ζήτημα της μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συνεργασίας και συμμαχίας. Συνεπώς, το ερώτημα αφορά άλλους και είναι προφανές ότι θεμέλιο μιας τέτοιας πρακτικής ή τέτοιων πρωτοβουλιών θα πρέπει να υπάρχει και στην κοινωνία και στη Βουλή…».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

Προτάσεις με συνταγή… 2015

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι η ανάδειξη αρχηγού θα γίνει από την βάση και όχι από ένα περιορισμένο όργανο, όπως είναι το Συνέδριο.

Ο κ. Παππάς μίλησε για άδικη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματικών, ενώ τάχθηκε εμμέσως κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αμφισβήτησε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ, αναφερόμενος στη λειτουργία των κομματικών ΜΜΕ και την παύση μισθών στους εργαζομένους, ζήτησε οικονομική ενίσχυση από τους… φίλους του κόμματος, ενώ παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί δάνειο.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Αυγής», ο κ. Παππάς γύρισε πέντε χρόνια πίσω, στην προεκλογική περίοδο του 2019, και ξαναϋποσχέθηκε επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και πρότεινε ξανά κατάργηση των πλειστηριασμών.

Πιο αναλυτικά, γενικολόγησε για την αντιμετώπιση του νούμερο ένα προβλήματος στη χώρα, που είναι το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για Πολιτεία που «προστατεύει – εγγυάται και οικοδομεί», προανήγγειλε αποτροπή των πλειστηριασμών, πρόγραμμα Εγγυοδοσίας «για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες πολιτικές ακόμα και αυτοί που δεν έχουν τα κεφάλαια για ίδια συμμετοχή», «κλιμακωτά φορολογικά κίνητρα για την ενοικίαση σπιτιών», αύξηση της επιδότησης ενοικίου, επιδότηση στεγαστικών δόσεων κλιμακωτά και με βάση τις ανάγκες από 10% έως 30%, κατοικίες για τη στέγαση φοιτητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων λειτουργών. Ολα τα τελευταία, όπως είπε, θα γίνουν «με τα έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση, το λεγόμενο Airbnb, τα οποία ανέρχονται γύρω στα 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο».

Για το ιδιωτικό χρέος, ο κ. Παππάς πρότεινε να γίνει υποχρεωτικός ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τον δανειστή και νέο πτωχευτικό νόμο, τον οποίο ούτε εξήγησε ούτε παρουσίασε.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ