close search results icon

Νετανιάχου / «Ρίσκο» η απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων

Ανάμεσα τους πολλά παιδιά με αδικήματα όπως πετροπόλεμος με τα ισραηλινά τανκς. 

Ο Νετανιάχου αποκαλεί «ρίσκο» την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους κρατούνται για μικρά αδικήματα

Σε μια συνέντευξη Τύπου που επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στους όρκους για συνέχιση του πολέμου στη Γάζα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας απελευθέρωσης αιχμαλώτων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε επίσης στις επικρίσεις σχετικά με την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Χαρακτήρισε την απελευθέρωσή τους «ρίσκο», λέγοντας ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που πρόκειται να απελευθερωθούν «δεν είναι δολοφόνοι», αλλά εξακολουθούν να είναι «κακοί άνθρωποι».

Είπε ότι το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οι Παλαιστίνιοι που απελευθερώνονται δεν αποτελούν κίνδυνο για τους Ισραηλινούς.

Οι 150 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που πρόκειται να απελευθερωθούν είναι κυρίως παιδιά που κατηγορούνται για εγκλήματα χαμηλού επιπέδου, όπως ρίψη πέτρας και καταστροφή περιουσίας.

Όπως υπενθυμίζει το Al Jazeera, το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διώκει τακτικά παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια.

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ