close search results icon

Νήσοι Φερόες: Κόκκινη η θάλασσα από την σφαγή πάνω από 150 δελφινιών

Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές. 

Νήσοι Φερόες: Κόκκινη η θάλασσα από την σφαγή πάνω από 150 δελφινιών

Περισσότερα από 150 δελφίνια έχουν σφαγιαστεί σε μια ανατριχιαστική παράδοση, η οποία έχει εξοργίσει τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν τα ενήλικα θηλυκά να πετσοκόβονται μέχρι θανάτου δίπλα στα μικρά τους στα νησιά Φερόες για το grindadráp – το οποίο κάποτε αποτελούσε ζωτική πηγή τροφής για τους κατοίκους των Φερόες. Υπολογίζεται ότι 156 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν σκόπιμα στο Sk labotnur το Σάββατο.

Στο κυνήγι οι ντόπιοι χρησιμοποιούν βάρκες για να μαζέψουν και να σκοτώσουν μακρύπτερες φάλαινες και άλλα δελφίνια πριν τα μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου, μετατρέποντας το χρώμα της θάλασσας σε κόκκινο. Σήμερα, η σκληρή πρακτική συνεχίζεται όχι από ανάγκη αλλά από επιθυμία – προκαλώντας την οργή των φιλόζωων σε όλο τον κόσμο.

screenshot-77.png

«Ημίμετρα»

Ακόμα και πολλοί κάτοικοι των Νήσων Φερόες θεωρούν ότι το grindadráp – γνωστό και ως grindadr p – δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει είδη όπως τα λευκά δελφίνια του Ατλαντικού ή τα ρινοδέλφινα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, 1.428 δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν στην ίδια παραλία, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν ευρέως. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τον ευρύτερο κόσμο, οι αρχές των Νήσων Φερόες εξέδωσαν προσωρινό όριο ποσόστωσης 500 λευκοπλευρικών δελφινιών του Ατλαντικού ετησίως για τα έτη 2022 και 2023, το οποίο έχει πλέον λήξει.

Εθελοντές από το Ίδρυμα Paul Watson βρίσκονται στις Νήσους Φερόες – αυτόνομη επικράτεια του Βασιλείου της Δανίας στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό – καταγράφοντας τη σφαγή. Πολλοί κάτοικοι των Νήσων Φερόες έχουν ήδη εκφράσει τη γνώμη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διερωτώμενοι γιατί εξακολουθεί να επιτρέπεται η θανάτωση των ασπρομέτωπων δελφινιών του Ατλαντικού.

Τα ασπρομέτωπα δελφίνια του Ατλαντικού αποτελούν μέρος του grindadráp μόνο από το 1992. Είναι πιο ευκίνητα και γρήγορα από τις φάλαινες-πιλότους που κυνηγούσαν παραδοσιακά και η δυνατότητα κυνηγιού τους σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στη βελτίωση των σκαφών, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ, ταχύτητα και ευελιξία από τα παραδοσιακά σκάφη των Νήσων Φερόες.

πηγή: naftemporiki.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ