close search results icon

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και χουρμάδες σε 15′

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με ταχίνι και χουρμάδες σε 15′

Για εκείνους που νηστεύουν ή ακολουθούν μια vegan ή low calorie διατροφή, αυτά τα τρουφάκια ταχινιού είναι η ιδανική λύση για γλυκάκι. Χρειάζονται μόνο 5 υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε στην κουζίνα μας, δεν περιέχουν ζάχαρη ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα νόστιμα και θρεπτικά χαρίζοντάς μας συστατικά ωφέλιμα για την υγεία και όχι περιττές θερμίδες. Η γλυκιά τους γεύση επιτυγχάνεται χάρη στο εκχύλισμα βανίλιας και το γλυκό superfood, τους βασιλικούς χουρμάδες, οι οποίοι μάλιστα δίνουν στα τρουφάκια μας την χαρακτηριστική συμπαγή υφή τους. Προσθέτουμε ταχίνι και σκόνη κακάο και έχουμε έτοιμα μόλις σε 15′ έξτρα θρεπτικά σοκολατένια τρουφάκια που μπορούμε να απολαύσουμε είτε ως υγιεινό γλυκό, είτε ως ένα χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες.

Υλικά

Μερίδες: 12

1 φλιτζ. χουρμάδες βασιλικούς

1/2 φλιτζ. ταχίνι

3 κουτ. σούπας κακάο

1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

3 κουτ. σούπας μαύρο και/ή λευκό σουσάμι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Εάν οι χουρμάδες μας είναι ιδιαίτερα ξηροί, τους βουτάμε σε ζεστό νερό για 5′, στραγγίζουμε καλά και συνεχίζουμε με τη συνταγή. Στο μούλτι, βάζουμε τους χουρμάδες και αναμειγνύουμε περίπου για 1′ μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενή μάζα. Σπάμε τη μάζα σε μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε το ταχίνι, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι.

Ανακατεύουμε στο μούλτι περίπου για 30″, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σταματάμε κάθε τόσο για να μαζέψουμε ξανά στο κέντρο του δοχείου το κακάο που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του δοχείου. Αφαιρούμε το μείγμα από το δοχείο και το τοποθετούμε σε ένα μικρό πιάτο. Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε σουσάμι (χρησιμοποιούμε μια μίξη μαύρου και λευκού) σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, διαμορφώνουμε το μείγμα σε μπαλίτσες και τις βουτάμε στο σουσάμι για να τις επικαλύψουμε πλήρως. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε άμεσα ή να τα βάλουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο για να γίνουν πιο συμπαγή στην υφή.

Tips

1. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε το μείγμα μας πολύ περισσότερο από τον συνιστώμενο χρόνο γιατί θα γίνει πολύ λιπαρό.

2. Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και προσαρμόζουμε τις ποσότητες των υλικών αν χρειάζεται, προσθέτοντας περισσότερο κακάο για πιο έντονη σοκολατένια γεύση ή επιπλέον ταχίνι για πλουσιότερη υφή.

3. Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 5-7 ημέρες ή τα συντηρούμε στην κατάψυξη για 1 μήνα (ή περισσότερο).

cantina

protothema.gr

ΕΥΗ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ