close search results icon

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Όταν εμφανίζεται η "φυλή" της αγένειας...

Υπάρχει κι αυτή και εκνευρίζει. Όμως ,τι γίνεται σε περίπτωση περιστατικού που "επείγει"; 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί κάποιος να βρει λίγη ευγένεια; Μπορεί να βρει λύση σε περίπτωση που φωνάζει «επείγον»;

Μπορείτε να το σκεφτείτε κι εσείς, άλλωστε όλο και κάτι θα έχετε αντιμετωπίσει. Φυσικά και δεν είναι όλα αρνητικά. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι με «άλφα» κεφαλαίο εντός Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Αλλά υπάρχει και η άλλη «φυλή», εκείνη που αναρωτιέσαι αν είχαν ποτέ «καρδιολογικό πρόβλημα», διότι σε κάνουν να αναρωτιέσαι «αν έχουν καρδιά».

Διάλογος ιδιώτη ιατρού, για ασθενή που έπρεπε σε επείγοντα βαθμό να τον δει ιατρός. Και η έρευνα (πριν απευθυνθεί και σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες), ξεκίνησε από το κοντινότερο νοσοκομείο, καθότι από Γιαννιτσά η όλη περίπτωση. Και για κακή τύχη του ιδιώτη ιατρού, έπεσε σε διοικητικό, κλασσικό playmobil απ' αυτά που η "περούκα" δεν "κλείνει" καλά στο κεφάλι και θες να επιστρέψεις στο κατάστημα απ' όπου τ' αγόρασες, κριτικάροντας άσχημα την εταιρία. 

Διαβάστε:

~ Γεια σας.

~ ….

~ Επειδή έχω έναν ασθενή και επείγει, μήπως μπορείτε να μου πείτε αν ο συνάδελφος (…) είναι εκεί;

~ Δεν μπορώ να σου πω (ενικός, δεν γνωρίζονται, υπόψη).

~ Είμαι η γιατρός (….) και θα ήθελα να μάθω, έχω ασθενή εδώ και είναι επείγον σας λέω. Είναι κάποιος συνάδελφος τουλάχιστον εκεί αλλά συγκεκριμένα ο (…) να απευθυνθώ;

~ Δεν μπορώ να σου πω….

~ Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε...κρίμα, αν δεν μπορείτε να με εξυπηρετήσετε τι κάνετε εκεί, για ποιον λόγο πληρώνεστε; Kι εγώ γιατρός είμαι και...κρίμα, κρίμα, έχουμε έναν ασθενή εδώ που...Ντροπή σας! 

Δεν άντεξε. Για να μην προχωρήσει σε χειρότερα, έκλεισε το τηλέφωνο. Πήρε από το χέρι τον ασθενή και πήγε στο Νοσοκομείο. Η συνέχεια αφορά το ιατρικό απόρρητο βέβαια, αλλά το περιστατικό έγινε έτσι όπως το περιγράφουμε (και μας περιγράφηκε), πριν την «απόρρητη» συνέχεια.

Βέβαια, από τη μία υπάρχει το απόρρητο, από την άλλη, όπως σημείωσε για το εν λόγω περιστατικό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Λόγγος και ο οποίος ενημερώθηκε για το δημοσίευμα του pellanews.gr, "όταν είναι κάτι επείγον δεν ρωτάς, πας κατευθείαν στο Νοσοκομείο". 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ