close search results icon

«Νοθεία και συγκάλυψη» καταγγέλλει η ΔΑΣ σε εκλογική διαδικασία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας!

Θα υπάρχει συνέχεια σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών. 

«Για άλλη μια φορά εκπρόσωποι της ΔΑΣ αποκάλυψαν νοθεία και πλαστογραφία σε εκλογικές διαδικασίες. Αυτή τη φορά στις διαδικασίες νομιμοποίησης αντιπροσώπων και εκλογής Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Πέλλας. Ενός Ν.Τ. που η πλειοψηφία της προσωρινής του Γραμματείας για μήνες προσπαθούσε να βάζει προσκόμματα στην παρουσία εκπροσώπων παρατάξεων της μειοψηφίας, στην εκλογή αντιπροσώπων σε συγκεκριμένα σωματεία κλπ».

Μ’ αυτόν τον απόλυτα καταγγελτικό λόγο και με ουσιαστικά μία αποκάλυψη στην οποία δεν υπήρξε μέχρι στιγμή κάποια απάντηση, η ΔΑΣ (Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ), εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πράγματα τα οποία ίσως να θύμιζαν άλλες εκλογικές αναμετρήσεις και όχι στον συνδικαλιστικό τομέα.

Όπως αναφέρει «φαίνεται πως κάποιοι για να αποκτήσουν τον επιθυμητό συσχετισμό στα συνδικαλιστικά όργανα, για να μπορούν να κρατάνε υποταγμένο το συνδικαλιστικό κίνημα στις αντεργατικές επιλογές των κυβερνήσεων τους, δεν λογαριάζουν ούτε πλαστογραφίες, ούτε νοθείες».

Και περιγράφει πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στην προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Πέλλας σε συνεργασία με τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως «ανεξάρτητους» εγκρίνανε πλαστό πρακτικό αρχαιρεσιών, παρά τον εντοπισμό του προβλήματος από τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ. Κάνανε ότι δεν καταλαβαίνανε, ότι δεν ξέρανε… ότι δεν υφίσταται Σύλλογος ΕΦΚΑ Πέλλας, επομένως δεν θα μπορούσε να έχουν γίνει εκλογές. Δίνανε σκόπιμες ερμηνείες για να στηρίξουν ένα πρακτικό αρχαιρεσιών, που δεν έφερε στοιχεία και υπογραφή δικαστικού αντιπροσώπου.

Την ίδια στάση κρατούσε και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, μη βλέποντας να υπάρχει κάποια «παρανομία ή παρατυπία»!!!, έως ότου βέβαια έπεσαν «βροχή» οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των τριών φερόμενων μελών ως μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ότι «ουδέποτε έχουν βάλει την υπογραφή τους σε πρακτικό αρχαιρεσιών αλλά και ούτε έχουν συμμετάσχει και εκλεγεί ως μέλη εφορευτικής επιτροπής»!!! και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας βεβαιώσει το αυταπόδεικτο και σε όλους γνωστό ότι «δεν έχει οργανωθεί με ευθύνη του Συλλόγου εκλογική διαδικασία για ανάδειξη αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Πέλλας»!!!

Δεν μπορεί να μην αναφερθούμε και στην προσπάθεια συγκάλυψης που ακολούθησε από την ΔΑΚΕ, προτρέποντας να «κλείσει το θέμα» και να συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής της νέας Γραμματείας του ΝΤ Πέλλας, σαν να μην «τρέχει τίποτα» και απλά «πετώντας έξω» τους πέντε αντιπροσώπους του ανύπαρκτου Συλλόγου ΕΦΚΑ Πέλλας».

Η ιστορία αυτή έληξε εκείνη τη στιγμή, αλλά θα συνεχιστεί αλλιώς, καθώς όπως τονίζεται «η αποφασιστικότητα των εκπροσώπων της ΔΑΣ οδήγησε στην απόφαση αναβολής των διαδικασιών, που αφορούν την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πέλλας, σε διερεύνηση του θέματος και σε πλατιά σύσκεψη πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλων των εργαζόμενων του Δημόσιου Τομέα του Νομού μετά από πρόσκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 1 Νοέμβρη 2023, ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας (Λιάπτση 7, Γιαννιτσά)».

Όπως καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ «με σύνθημα ότι «διαδικασίες νοθείας και πλαστογραφία δεν μπορεί ούτε να γίνουν αποδεκτές, αλλά ούτε και να συγκαλύπτονται» θα συζητηθούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα των εργαζομένων στο δημόσιο, θα παρουσιαστεί η όλη κατάσταση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας και η ανάγκη ανασυγκρότησής του σε κατεύθυνση υπηρέτησης και προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων, κόντρα στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Αποδεικνύονται και πάλι οι σκοπιμότητες που υπηρετούν κυβέρνηση και εργοδότες που οδήγησαν στις αλλαγές της συνδικαλιστικής νομοθεσίας (ν. Χατζηδάκη κ.α.) για την αντικατάσταση των δικαστικών με δικηγόρους στις εκλογικές διαδικασίες, για την ίδρυση του ΓΕΜΗΣΟΕ, για την μη κατάθεση των πρακτικών αρχαιρεσιών στα Πρωτοδικεία, για την ηλεκτρονική ψηφοφορία κλπ, ζητήματα που η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος έχει ταχθεί απέναντι, δίνοντας αγώνα για διαφανείς διαδικασίες με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ