close search results icon

Ο Δήμαρχος Βρυξελλών στους Διαλόγους

Χρήστος Δουλκερίδης: Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την κοινωνία μας

Ο Δήμαρχος Βρυξελλών στους Διαλόγους

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, παιδί Ελλήνων μεταναστών, γεννημένος στο Βέλγιο, είναι από το 2018  Δήμαρχος Ιξελλων (περιοχή των Βρυξελλών) ενώ έχει διατελέσει και Υπουργός στο Βέλγιο όπως και Βουλευτής. 

20231030-151410.jpg

Ο ίδιος γιος Ελλήνων μεταναστών στο Βέλγιο σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να αποκτήσει την Βελγική υπηκοότητα αλλά και να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και με το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων .

Τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρονται συχνά, εδώ και χρόνια, στο όνομά του, αναγνωρίζοντας το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τα "πιστεύω" του. Μπήκε στην πολιτική πριν από είκοσι χρόνια, με τους Οικολόγους. Υπήρξε βουλευτής του Οικολογικού Κόμματος στο Βέλγιο. Δηλώνει αυτοδίδακτος, αυτό όμως δεν στάθηκε επ' ουδενί εμπόδιο για να μπει, στην περιφερειακή κυβέρνηση των Βρυξελλών ως υφυπουργός Στέγασης (ένα από τα σοβαρότερα υπουργεία) ενώ το 2018 κέρδισε την εκλογή του ως Δήμαρχος Ιξελλων,  η περιοχή δηλαδή των Βρυξελλών όπου βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο

20231030-151428.jpg

Ο πατέρας του Δημάρχου Ιξελλων ήταν από τα Σεβαστιανα του Δήμου Σκύδρας ενώ η μητέρα του από την Ρόδο. Ο ίδιος ο Δήμαρχος λίγους μήνες μετά τον θάνατο των γονιών του θέλησε να επισκεφτεί την γενέτειρα τους (Σεβαστιανα και Ρόδο) , να μιλήσει με συγγενείς του αλλά και να συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούν την οικογένεια του. Έτσι βρέθηκε στα στούντιο του pellanews.gr και μίλησε στον Στέφανο Μίντζα για τους γονείς του και την προσπάθεια που έκαναν στο Βέλγιο. 

Ο Χρήστος Δουλκερίδης σήμερα ηγείται σε έναν Δήμο χιλιάδων ανθρώπων με 170 διαφορετικές εθνότητες ενώ όπως τόνισε στις αρμοδιότητες του εκτός από την καθημερινότητα είναι και η παιδεία, η ασφάλεια αλλά και η υγεία.  Ο Δήμαρχος Ιξελλων μίλησε για τις ευκαιρίες που δίνει το Βέλγιο στα παιδιά μεταναστών αλλά και για τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών τονίζοντας πως είναι ευτυχισμένος από το γεγονός πως βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους σε μια πολυπολιτισμικη κοινωνία. 

Τέλος ο "πόντιος" Δήμαρχος των Ιξελλων έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες και τους συμπατριώτες του στην Πέλλα τονίζοντας την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό το φιλότιμο και το ενδιαφέρον για τους συμπολίτες μας ενώ απαντώντας σε ερώτηση έδωσε και μια μικρή συμβουλή προς τους Έλληνες συναδέρφους του.

Δείτε την συνέντευξη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ