close search results icon

Ο Ερντογάν δίνει drones «καμικάζι» στον Ράμα

Η κυβέρνηση στα Τίρανα έχει ήδη αποκτήσει ένα στόλο τουρκικής κατασκευής drones αναγνώρισης και επίθεσης Bayraktar.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει έναν «σημαντικό» αριθμό drones καμικάζι απροσδιόριστου τύπου στην Αλβανία, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

«Είναι ένα δώρο που έρχεται ως ένα ισχυρό μήνυμα από τη Δημοκρατία της Τουρκίας ότι η Αλβανία είναι απρόσβλητη», είπε ο Ράμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του Ερντογάν.

Το λεγόμενο drone καμικάζι είναι ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό που ταξιδεύει προς τον στόχο του πριν πέσει κατακόρυφα με ταχύτητα και εκραγεί κατά την πρόσκρουση.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό ή τον τύπο των drones.

Ο Ράμα είπε επίσης ότι η απόκτηση απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών drones καμικάζι δεν σημαίνει ότι «η Αλβανία θα επιτεθεί σε κανέναν».

Οι περισσότερες χώρες στα Δυτικά Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν τους γηρασμένους στρατούς τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Η Αλβανία και η Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση στα Τίρανα έχει ήδη αποκτήσει ένα στόλο τουρκικής κατασκευής drones αναγνώρισης και επίθεσης Bayraktar.

Ο Ράμα χαιρέτισε την περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, της οποίας η εγχώρια αμυντική παραγωγή «είναι γνωστή παγκοσμίως».

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες εγκαινίασαν το Μεγάλο Τζαμί των Τιράνων, το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια του οποίου η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, το οποία ο Ράμα αποκάλεσε «σύμβολο της αδελφότητας μεταξύ των εθνών μας».

Την Παρασκευή, ο Ερντογάν θα μεταβεί στη Σερβία, όπου η Τουρκία έκανε μια σημαντική πολιτική επιστροφή το 2017 με την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

πηγή: indicator.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ