Ο μπακαλιάρος αλλιώς .. με λαχανικά στη γάστρα

Ο μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία του γεύμα.
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια
25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση
2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.
4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.
3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα
30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα
¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ
2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας κάππαρη
4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 3
Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Mαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
cantina.protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Αδιάφορη ήττα για τον Απόλλων Κρύας Βρύσης
30 Μαρτίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ