close search results icon

Ο μπακαλιάρος αλλιώς .. με λαχανικά στη γάστρα

Ο μπακαλιάρος αλλιώς .. με λαχανικά στη γάστρα

Ο μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία του γεύμα.

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια

25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση

2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.

4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.

3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα

30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα

¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι

1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ

2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

2 κουτ. σούπας κάππαρη

4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο

6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 3

Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Mαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ