close search results icon

Ο Σπίρτζης θέτει θέμα πόθεν έσχες για τους υποψήφιους

Πριν την έναρξη των εργασιών έγινε γνωστό πως οι «87» επεδίωξαν να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Σπίρτζης θέτει θέμα πόθεν έσχες για τους υποψήφιους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και έχουν τεθεί επί τάπητος όλα τα θέματα για το Συνέδριο, τις υποψηφιότητες και τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Το κλίμα είναι αρκετά έντονο και δεν λείπουν οι αντιπαραθέσεις και τα «καρφιά» προς την έκπτωτη ηγεσία Κασσελάκη.

Πριν την έναρξη των εργασιών έγινε γνωστό πως οι «87» επεδίωξαν να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, επικαλούμενοι τις αντικαταστατικές δηλώσεις του στην προηγούμενη ΚΕ. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης διαρρέει πως είναι έτοιμος, τα επόμενα 24ωρα, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Πριν από λίγο, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΚΕ έθεσε ως προϋπόθεση «οι υποψήφιοι Πρόεδροι του κόμματος να καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το Πόθεν Έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο».

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για "μαύρα" ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε», σχολίασε «καρφώνοντας ξεκάθαρα την ηγεσία Κασσελάκη.

«Στο πλαίσιο αυτό, προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας βουλευτών, στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως "κουκουλοφόροι", "πραξικοπηματίες", "εκτροπές" και άλλα καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά», πρόσθεσε συνεχίζοντας την επίθεση στον έκπτωτο πρόεδρο.

Σε παρόμοιο τόνο και ο Γιάννης Μπουλεκος, όπου μιλώντας στην ΚΕ, υπογράμμισε και ο ίδιος την ανάγκη να κατατεθούν δημόσια τα πόθεν έσχες των υποψηφίων, ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον Στ. Κασσελάκη για τις δηλώσεις του στην προηγούμενη ΚΕ.

«Στα Συλλογικά Όργανα του κόμματος μας δεν υπάρχουν ούτε Κουκουλοφόροι ούτε Πραξικοπηματίες. Αυτοί ανήκουν στην παράταξη που ανήκουν οι συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου όπως ο κ. Αντωναρος ο Σπηλιωτοπουλος και ο Κύρτσος. Κουκουλοφόροι ήταν αυτοί που διαχρονικά πρόδωσαν του εκτελεσθέντες της Κοκκινιάς και της Καισαριανής και αυτοί δεν ήταν Αριστεροί», τόνισε σε έντονο ύφος το μέλος της ΚΕ.

«Άρα οποίος εκφράζεται έτσι για μέλη του κόμματος της Αριστεράς δεν σέβεται ούτε την ιστορία ούτε τις παραδόσεις ούτε το αξιακό πλαίσιο της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης και πρέπει να ανακληθούν δημόσια από τον απερχόμενο πρόεδρο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ