close search results icon

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τροπολογία για τους ευάλωτους δανειολήπτες

Τα δύο σημεία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τροπολογία για τους ευάλωτους δανειολήπτες

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταργήσει κάθε προστασία δανειολήπτη. Η πλειοψηφία έχει υπερψηφίσει», σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει τροπολογία, την επόμενη εβδομάδα, για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, με την εν λόγω τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά:

⇒ Πρώτον, το προϊόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού να είναι υποχρεωτικό για τον δανειστή σε ό,τι αφορά τους ευάλωτους δανειολήπτες. Τα κριτήρια για τους ευάλωτους να διευρυνθούν.

⇒ Δεύτερον, να επανέλθει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με την οριστική υποβολή της αίτησης.

Ο Ν. Παππάς κάλεσε τόσο τα προοδευτικά κόμματα, όσο και τους «διαμαρτυρόμενους συντηρητικούς» να τοποθετηθούν σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν (σαφώς επικριτική για την κυβέρνηση) κοινοβουλευτική ερώτηση για την προστασία του δικαιώµατος ιδιοκτησίας δανειοληπτών, εγγυητών και µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

Μία ημέρα μετά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Γαβρήλος έκανε λόγο για «ξεκάθαρο εσωκομματικό μήνυμα», επισήμανε ότι οι εν λόγω προτάσεις που καταθέτουν οι βουλευτές της Ν.Δ., σε μορφή ερωτημάτων, «συμπίπτουν με την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει σαν ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε τους «11» να στηρίξουν την πρόταση Νόμου που θα καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις επόμενες μέρες στη Βουλή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ