close search results icon

ΟΑΣΘ: «Βόλτα» Ταγγίρη – Αλεξανδρίδη στο Κορδελιό με την ηλεκτροκίνητη από σήμερα γραμμή 19 (ΦΩΤΟ+Video)

Από την στάση "Μυτιληνάκια". 

Στις γραμμές 19 και 25 του ΟΑΣΘ ενετάχθη από σήμερα η ηλεκτροκίνηση, καθώς από τις 31/05 τα 16 συνολικά λεωφορεία που πραγματοποιούν αυτά τα δρομολόγια θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Πρόκειται για γραμμές που εξυπηρετούν το Κορδελιό και τη Νεάπολη. Στο πλαίσιο της έναρξης της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή 19, στο Κορδελιό βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη ανέβηκε σε ένα από τα λεωφορεία της γραμμής και συνομίλησε με επιβάτες.

Συγκεκριμένα επιβιβάστηκαν μετά τις 12.00 από τη στάση «Μυτιληνάκια» στη γραμμή 19, και έκοψαν εισιτήριο δίνοντας το καλό παράδειγμα και τονίζοντας τις προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Απο σήμερα στη γραμμή 19 που εξυπηρετεί το Κορδελιό και στη γραμμή 25 που εξυπηρετεί τη Νεάπολη δρομολογούνται ηλεκτρικά λεωφορεία. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και οι επισκέπτες του Κορδελιού και της Νεάπολης θα επιβιβάζονται σε καινούρια, αθόρυβα ηλεκτρικά λεωφορεία. Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Είχαμε πει ότι μέχρι τις 31/05 θα υπάρχουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 56 ηλεκτρικά λεωφορεία και σήμερα είναι ήδη 65. Μέχρι τις 15 Ιουνίου το σύνολο των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετούν τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγγίρης.

Ενώ ο δήμαρχος από την πλευρά του έκανε λόγο για ένα αίτημα που έγινε πραγματικότητα. «Σήμερα μια υπόσχεση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης γίνεται πραγματικότητα. Μετά τη γραμμή 21 του Ευόσμου, τώρα και η γραμμή του Ελευθέριου Κορδελιού γίνεται ηλεκτροκίνητη. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε και την επόμενη γραμμή, τη γραμμή 32 να γίνεται ηλεκτροκίνητη. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση και από τον ΟΑΣΘ αυτή την περιοχή που είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά να την προσέξουν ιδιαίτερα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τους ευχαριστούμε πολύ», όπως επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ