close search results icon

Οι 3 κινήσεις για την ανάταξη του ΕΣΥ: Δωρεάν απογευματινά ιατρεία, μείωση χρόνου αναμονής και προσλήψεις

Οι 3 κινήσεις για την ανάταξη του ΕΣΥ: Δωρεάν απογευματινά ιατρεία, μείωση χρόνου αναμονής και προσλήψεις

Εν αναμονή των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά τις εξαγγελίες στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το Μέγαρο Μαξίμου, στελέχη του οποίου αισιοδοξούν ότι μετά την εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς θα γίνει κατανοητή η προσπάθεια για την αύξηση των μισθών-τόσο άμεσα όσο και με την κατάργηση επιπλέον φόρων- αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι πιο αισιόδοξοι, "βλέπουν" ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ανατρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας που φαίνεται ότι επιμένει μετά τις ευρωεκλογές, με κινήσεις που…αγγίζουν τους πολίτες σε θέματα όπως η υγεία και η παιδεία, που ενδιαφέρουν άλλωστε κάθε οικογένεια. Αν ο στόχος επιτευχθεί, τότε ο αριθμός 3 θα... φιγουράρει μπροστά από το ποσοστό της γαλάζιας παράταξης, ωστόσο, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποτυπωθούν οι παρεμβάσεις.

Ελλείψει δε του άλλου πόλου, εκτιμάται ότι οι πολίτες σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει σταθερό το τιμόνι της χώρας, παρά τις αστοχίες, που έχουν "ομολογηθεί" και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι 3 κινήσεις για την ανάταξη του ΕΣΥ: Δωρεάν απογευματινά ιατρεία, μείωση χρόνου αναμονής και προσλήψεις

Πυροσβεστικές παρεμβάσεις στην υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες για μία ακόμη φορά το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης να ανατάξει το πολύπαθο ΕΣΥ, αρχίζοντας από τις πολύωρες λίστες αναμονής και την εικόνα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, που όπως είπε ο πρωθυπουργός, "γκριζάρουν" και τα θετικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, αυτή τη φορά τραυματιοφορείς, τα 30.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία-με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μειωθει ο χρόνος παραμονής στη λίστα που μπορεί να φθάνει και τα 2 χρόνια και η πορεία εκτέλεσης των έργων για την αναβάθμιση των Κέντρων Επειγόντων Περιστατικών, μπήκαν στην ατζέντα της σύσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και την συμμετοχή των Μάκη Βορίδη, Άκη Σκέρτσου και Θανάση Κοντογιώργη.

"Μας απασχόλησε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών στα επείγοντα. Εντός του επόμενου διαστήματος θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση", είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε προσλήψεις τραυματιοφορέων, αλλά και αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των εφημεριών. Επιπλέον, σε λίγες ημέρες θα επιχειρηθεί μία ακόμη παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών με την κατάθεση σχεδίου νόμου που θα αφορά τις διαδικασίες στο ΑΣΕΠ, ώστε οι επιτυχόντες να πιάνουν γρήγορα δουλειά στα νοσοκομεία.

Φάκελος Παιδεία

Μετά τις 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση ανοίγει και το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια χωλαίνει. Με κονδύλια από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 250.000.000 ευρώ, θα ανοίξει ο δρόμος για τις ανακατασκευές σχολείων, που θα αφορούν τα γήπεδα, τις τουαλέτες, βαψίματα, κλπ, ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει άμεσα, αφού συγκεκριμενοποιηθούν οι προτεραιότητες, μέσα από ενημέρωση που θα κάνουν οι κατά τόπους δήμοι.

Το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει και δωρεές, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025. Από τις 16 Σεπτεμβρίου αρχίζει πιλοτικά και το ψηφιακό φροντιστήριο αλλά και το ψηφιακό σχολείο σε απομακρυσμένες περιοχές (πχ Γαύδος), με το Υπουργείο Παιδείας να υποστηρίζει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κενά στα σχολεία. Εκτός από τα κενά, το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει και με το κινητό στην τσάντα και την χρησιμοποίηση του μόνο για λόγους υγείας. Αν οι μαθητές παραβιάσουν τους κανόνες θα έρθουν αντιμέτωποι με την ποινή της αποβολής για μία ημέρα, εάν όμως βιντεοσκοπήσουν, θα αλλάζουν σχολικό περιβάλλον.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ