Οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και θα διδάσκονται στις Σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας!
Μία από τις σημαντικές αποστολές μου στον επίπονο μακροχρόνιο, ανιδιοτελή και ιερό αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνισμός στην περίοδο 1908-1922, ήταν η Αυστραλία. Εκεί ο ακμαίος, δυναμικός, παραγωγικός Ελληνισμός, η Ελληνική Διασπορά που «έρχεται από μακριά», αγωνίζεται, συχνά χωρίς βοήθεια από το «εθνικό κέντρο», για να υπερασπιστεί ιστορία, αλήθεια, δίκαιο και για να αντιμετωπίσει προπαγάνδα, ψέματα και άφθονο χρήμα της Τουρκίας και των συμμάχων της.
Μιλώντας και πράττοντας στην Αυστραλία ( όπως και σε όλον τον κόσμο) για το ζήτημα της Γενοκτονίας βρήκα συνομιλητές, συναγωνιστές, συναθλητές τόσο στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, όσο και στην Αρμενική και Ασσυριακή Διασπορά. Και πετύχαμε πολλά, από αναγνωρίσεις από τα ομοσπονδιακά κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας και Νέας Νότιας Ουαλίας, μέχρι εισαγωγή της Γενοκτονίας των προγόνων μας στη εκπαίδευση της χώρας!
Έτσι μετά τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη, στο Μίτσιγκαν, στο Ρόουντ Άιλαντ και την Καλιφόρνια, όπου διδάσκονται οι Γενοκτονίες Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, ανήμερα της επετείου καταστροφής της Σμύρνης το 1922, έγινε δεκτό το αίτημά μας για διδασκαλία των μαζικών εγκλημάτων και στη Νέα Νότια Ουαλία !
Η Κοινή Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων πέτυχε τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία από την Αρχή Εκπαιδευτικών Προτύπων της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλία, του σχετικού σχολικού εγχειριδίου.
Η διδασκαλία εξασφαλίζει ότι, εκτός από τη Γενοκτονίας, όλοι οι μαθητές της Πολιτείας θα μάθουν επίσης για τις δράσεις των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που συμμετείχαν σε ανθρωπιστικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών που έσωσαν τους επιζώντες της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.
Σύμφωνα με το σχολικό εγχειρίδιο, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να καθοδηγήσουν τους μαθητές τους μέσα από «σημαντικές ομάδες, άτομα, ιδέες, πεποιθήσεις, πρακτικές και γεγονότα στην Αυστραλία: δημιουργώντας ένα έθνος – από την Ομοσπονδία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο», που περιλαμβάνει «την πολιτική δράση της Αυστραλίας και την ανθρωπιστική αντίδραση κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου».
Οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, ενημερώθηκαν για την ιστορική αυτή συμπερίληψη σε επίσημη επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας της Πολιτείας Prue Car βουλευτής, μια εβδομάδα πριν από την επίσημη έκδοση του Προγράμματος Σπουδών Ιστορίας.
Η συμπερίληψη έρχεται μετά από πρόταση που υιοθετήθηκε ομόφωνα στο Νομοθετικό Συμβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας το οποίο ζητούσε την εντολή διδασκαλίας των Γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελληνικών και την ίδρυση σχετικού μουσείου, συνοδευόμενο από επιστολή που υπέγραψαν πάνω από 25 ακαδημαϊκοί που ζητούσαν την ένταξη στο σχετικό Πρόγραμμα Σπουδών.
Από το 2020, η Κοινή Επιτροπή Δικαιοσύνης που αποτελείται από τους κορυφαίους φορείς της Αρμενικής, Ασσυριακής και Ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την επίτευξη της ομοσπονδιακής αναγνώρισης των Γενοκτονιών των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.
Μάλιστα ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής στην Αυστραλία Michael Kolokossian δήλωσε ότι η απόφαση της πολιτείας «είναι η αρχή μιας νέας περιόδου στην επιδίωξη για αναγνώριση γενοκτονίας, όπου η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο. Διασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές θα μάθουν για τον ανθρωπισμό κατά τη διάρκεια των Γενοκτονιών εξοπλίζουμε επίσης τους μαθητές με τη γνώση για να αντισταθούν στις μελλοντικές θηριωδίες» .
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η υποτροφία για τις Γενοκτονίες από το Αυστραλιανό Ινστιτούτου Μελετών Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας (AIHGS), συμπεριλαμβανομένων του βιβλίου των καθηγητών Peter Stanley και Vicken Babkenian, οι οποίοι συνέγραψαν «Αυστραλία-Αρμενία & Μεγάλος Πόλεμος», υπήρξε θεμέλιοι λίθοι των προσπαθειών αναγνώρισης και της εισαγωγής της διδασκαλίας.
Η επιτυχία αυτή έχει ονοματεπώνυμο, έχει παρόντες, τους αγωνιστές, ανιδιοτελείς Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους στην Αυστραλία και σε όλον τον πλανήτη. Έχει τους ανθρώπους που με γνώση της ιερότητας της υπόθεσης, αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας έχοντας πετύχει πολλά. Πάρα πολλά.
Εμείς μπροστά στην άρνηση, στην προπαγάνδα, στο ψεύδος της κατοχικής, ένοχης, ατιμώρητης (δυστυχώς) Τουρκίας και μπροστά στην αδιαφορία (δυστυχώς) της Ελλάδας, συνεχίζουμε για τη δικαιοσύνη, τη μνήμη, την αλήθεια, την αναγνώριση!
*Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πρόκριση για τον Απόλλων Κρύας Βρύσης στο Κύπελλο
22 Ιανουαρίου 2025 -
Έκοψε την πίτα του το "Αλεξάνδρειο" Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών.
22 Ιανουαρίου 2025 -
Λαϊκές αγορές: Σε ποιους πωλητές επιστρέφονται οι άδειες
22 Ιανουαρίου 2025 -
Στάθης Φουντουκίδης: Με γεμάτη ατζέντα στην Αθηνά Αηδονά
22 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ