close search results icon

Όλγα Γεροβασίλη: «Ως εδώ!»

Νωρίτερα είχε έντονη αντιπαράθεση με τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Μέσα σε κλίμα έντασης διεξάγεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην οποία έχει κατατεθεί αίτημα για αποκλεισμό του τέως προέδρου Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές. Επίσης, ο Θύμιος Γεωργόπουλος κατέθεσε πρόταση να υπάρξει απόφαση του οργάνου, με την οποία θα παραπέμπεται ο Στ. Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Η Όλγα Γεροβασίλη –η οποία νωρίτερα είχε έντονη αντιπαράθεση με τη Θεοδώρα Τζάκρη– στην παρέμβασή της στην Κ.Ε. εξαπέλυσε πυρά κατά του τέως προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας».

Στοχεύοντας λοιπόν στον Στ. Κασσελάκη, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα... Είμαστε στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου... Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό... Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε επίσης ότι η ίδια είχε θέσει εδώ και μήνες το ζήτημα με τον Στ. Κασσελάκη, λέγοντας πως «από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική. Σήμερα είναι». Και τόνισε: «Οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα "Ως εδώ!"».

Παράλληλα, απέρριψε τα περί αντιδημοκρατικών διαδικασιών, περνώντας στην αντεπίθεση: «Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;».

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: Όλγα Γεροβασίλη | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ