close search results icon

Ολυμπιακό Μουσείο: Υποδέχτηκε ανθρώπους κάθε ηλικίας και κινήθηκε διαδραστικά

Τι παρουσιάστηκε με αφορμή τη φετινή θεματική του εορτασμού “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε εκατοντάδες ενήλικες, οικογένειες και παιδιά, που συμμετείχαν σε διαδραστικές ξεναγήσεις που έγιναν στην Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”, σε μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα εντός της έκθεσης “Επιστήμη των Αθλημάτων” αλλά και στο ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα, πρωτότυπο παιχνίδι απόδρασης “Escape the Olympic Mystery”.

Ο επετειακός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Με αφορμή τη φετινή θεματική του εορτασμού “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα” ταξιδέψαμε στις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού Κινήματος, ανακαλύψαμε την σπουδαιότητα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς και αναπτύξαμε τη δημιουργικότητα και την κριτική μας σκέψη, μέσα από μία ολοκληρωμένη Ολυμπιακή εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η επιλογή του θέματος από το ICOM υπογραμμίζει τον καίριο ρόλο των Μουσείων ως ζωτικούς χώρους σύγκλισης της εκπαίδευσης και της έρευνας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο πεδίο, από την τέχνη και την ιστορία ως την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου η καινοτομία ενώνεται με την παράδοση. Τα Μουσεία, χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ