close search results icon

Οργή μετά τον θρήνο από τον πατέρα των διδύμων στα Τέμπη: Ευθεία επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης

"Δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους". 

Ξέσπασε, για μία ακόμη φορά, ο Νίκος Πλακιάς. Ο μαρτυρικός πατέρας, που έχασε τις δίδυμες κόρες του στο έγκλημα στα Τέμπη (όπως και την ανιψιά του), βλέποντας αφενός τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης και αφετέρου τις «προτεραιότητες» των καναλιών που δεν φαίνονται να συγκινούνται από τα όσα διαδραματίζονται.

Ο Νίκος Πλακιάς καταθέτει σειρά ερωτημάτων, τονίζοντας ότι πρωτοφανή είναι τα πράγματα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να σας ρωτήσω.

Σε ποιο άλλο μέρος σε ολόκληρο τον πλανήτη θα έβγαινε ένας γονιός και να πει αυτό που είπα εγώ για τα παιδιά μου και δεν θα γινόταν πολιτικό και κοινωνικό θέμα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς για ημέρες.

Σε ποιο άλλο μέρος δεν θα εμφανιζόταν μια δικαστική αρχή για να κλείσει κόσμο και κοσμάκη στην φυλακή.

Σε ποιο άλλο μέρος τα κανάλια της TV δεν θα έδειχναν τίποτα;

Σε ποιο άλλο μέρος θα γιόρταζαν την γιορτή της δημοκρατίας σαν να μην τρέχει τίποτα;

Αφήστε το θα σας πω εγώ:

Σε κανένα!

Όμως είμαστε και τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που ζούμε σε αυτό το κράτος που έχουμε την δυνατότητα οι μορφές δικαιοσύνης να είναι πολλές και διάφορες».

Τι είχε καταγγείλει ο Πλακιάς; Είχε κάνει ανάρτηση με την ανεύρεση των οστών των παιδιών του στο οικόπεδο όπου είχαν πεταχτεί τα μπάζα από τα Τέμπη.

Ο πατέρας που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στο έγκλημα, τονίζει ότι τα οστά ήταν πεταμένα επί 8 μήνες και περιγράφει πώς ένιωσε αλλά και πώς νιώθει τώρα:

«Στις 25/10/23 βρισκόμασταν στα Τέμπη μαζί με άλλες οικογένειες και παρακολουθούσαμε την δειγματοληψία που γινόταν εκείνη την ημέρα από το έδαφος που έγινε το έγκλημα. Μετά από αίτημα μας προς τον εφέτη ανακριτή και συνοδεία αστυνομίας μας άφησαν να μπούμε στο μέρος όπου ήταν φυλαγμένα τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην τοποθεσία Κουλούρι περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είμασταν. Το τι αντικρίσαμε; Δεκάδες πειστήρια και αντικείμενα του εγκλήματος παρατημένα δεξιά και αριστερά για 8 ολόκληρους μήνες!».

Ήμασταν σίγουροι ότι μετά από αυτά που αντικρίσαμε ότι θα βρίσκαμε και ανθρώπινα μέλη των συγγενών μας. Με την σημαντική βοήθεια του κυρίου Λακαφώση και την χαρτογράφηση που είχε γίνει όλο αυτό το οκτάμηνο από τον ίδιο μπορέσαμε και πετύχαμε την είσοδο της ομάδας του κυρίου Λακαφώση για τυχόν ευρήματα των δικών μας. Πραγματικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε αυτό που φοβόμασταν. Βρέθηκαν οστά από τα παιδιά μας.

Το αρχικό μούδιασμα έδωσε την θέση του στην οργή, στο μίσος και στον θυμό. Συναισθήματα τα οποία θα έχω μέχρι και την στιγμή που όλοι οι υπαίτιοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Τα γράφω τώρα που οι ποινικές διώξεις είναι για πλημμελήματα όλων όσων συμμετείχανε σε αυτό το έγκλημα και στην βεβήλωση των παιδιών μου. Να δω ποιος θα σταθεί απέναντι μου στα δικαστήρια και πως θα με κοιτάξουν στα μάτια γνωρίζοντας ότι έχω κάνει δυο φορές κηδεία τα παιδιά μου. Αν αυτό ορίζεται ως πλημμέλημα τότε τι ορίζεται ως κακούργημα;

Ζητάω αμέσως την αναβάθμιση της κατηγορίας με όποιο τρόπο μπορεί να γίνει από όλους σας. Εάν θέλετε επιτέλους να ηρεμήσουν οι ψυχές των παιδιών μας και να πράξετε το αυτονόητο δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κάποτε πρέπει σε αυτήν την χώρα η δικαιοσύνη να κερδίσει την χαμένη αίγλη της και εσείς πρέπει να είσαστε αυτοί που θα το κάνετε».

πηγή: dailymedia.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ