Όσπρια παντρεμένα: Κάρι καλοκαιρινών λαχανικών με φακές και ρεβίθια
Κάρι καλοκαιρινών λαχανικών με φακές και ρεβίθια
Υλικά
ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά κόκκινη, σε μικρά κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
60 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
200 γρ. φακές βρασμένες
750 ml κρέμα καρύδας
150 γρ. φασολάκια, σε μέτρια κομμάτια
1 μεγάλη ώριμη, ντομάτα, σε μικρά κυβάκια
20 γρ. κορν φλάουρ
1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
10 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, φύλλα, κομμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4′ ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σέλερι και μαγειρεύουμε για περίπου 2′ ακόμα.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1′. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τις φακές και την κρέμα καρύδας, φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά, και δένουμε το φαγητό με το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κατεδάφιση Δημοτικού κτηρίου στην Αριδαία
22 Νοεμβρίου 2024 -
Απίστευτη ταλαιπωρία για την εθνική
22 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ