close search results icon

Παλαιοχριστιανοί: Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα

Τι δήλωσε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για το σπίτι, όπου έγινε η έφοδος και η σύλληψη.

Παλαιοχριστιανοί: Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, η σύζυγός του και η μεγάλη τους κόρη που νωρίτερα το Σάββατο 28/9 είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν.

«Είναι δικό τους το παιδί. Αυτό που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι ότι επί επτά ώρες τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών ταλαιπωρούνταν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν ασθενείς, κρατούμενοι και δεν είχαν τα απαραίτητα που πρέπει τα ανήλικα τέκνα να έχουν. Την υγειονομική περίθαλψη αλλά και την τροφή» είχε δηλώσει ο δικηγόρος της οικογενείας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Η οικογένεια των Παλαιοχριστιανών είναι καθόλα νόμιμη, τους έχει παραχωρηθεί σπίτι στα νότια προάστια. Είναι μία επταμελής οικογένεια που ταλαιπωρείται από τις λανθασμένες αποφάσεις κάποιων αρμοδίων στη δικαιοσύνη» τόνισε.

Για το σπίτι, όπου έγινε η έφοδος και η σύλληψη, δήλωσε:

«Ήταν προσωρινά μία οικία που είχαν δηλώσει ότι θα μένουν με τα τέκνα τους. Το σπίτι δεν είναι σε βουνό. Να ξέχασετε πλέον ότι ο Μανώλης ο Παλαιοχριστιανός κατοικεί σε βουνό κι είναι ακατάλληλες οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδιά του. Είναι σε σπίτι που μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας συνελήφθη χθες, Παρασκευή 27/9, καθώς άρπαξε το μωρό του από το μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» και εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται, πως το μωρό παρέμενε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.

Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, όλη η οικογένεια των Παλαιοχριστιανών, δηλαδή ο ίδιος, η γυναίκα του, η μεγάλη κόρη του, που έχει ένα παιδί, άλλα 3 ανήλικα παιδιά, όπως και το βρέφος βρέθηκαν μέσα σε σπίτι στην Κερατέα.

Ο ίδιος ο πατέρας, η γυναίκα του και η μεγάλη τους κόρη απολογήθηκαν στον εισαγγελέα για αρπαγή. Σημειώνεται, πως είναι κατηγορούμενη και η κόρη για αρπαγή γιατί τής είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της τότε και έπρεπε να το παραδώσει.

Όσον αφορά στην τύχη των παιδιών, το βρέφος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, εξετάστηκε και στη συνέχεια το μετέφεραν σε δομή βρεφών.

Τα τρία ανήλικα παιδιά θα παραμείνουν στο «Παίδων» με εντολή του εισαγγελέα.

πηγή: vradini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ