close search results icon

Πάλης... ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ

Ρίχνεται απόψε (21.00, ΕΡΤ-1, NS Start) στη μάχη του Προολυμπιακού του ΣΕΦ.

Ηεθνική ομάδα μπάσκετ, αφού πήρε μια γεύση από τις ομάδες που πρέπει να νικήσει για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ρίχνεται σήμερα (21.00, ΕΡΤ1, Novasports Start) στη μάχη του Προολυμπιακού Τουρνουά που διαξέγαται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρώτη αντίπαλός της, η Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία στην πρεμιέρα νίκησε εύκολα με 90-77 την Αίγυπτο, η οποία μοιάζει με σάκο του μποξ στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος νικήσει το αποψινό παιχνίδι, θα πάρει την πρώτη θέση και με δεδομένο φυσικά ότι η «γαλανόλευκη» θα παίξει αύριο με τους «Φαραώ», λογικά θα είναι σε θέση να ψάξει τις δύο νίκες που τη στέλνουν στο Παρίσι, στα νοκ άουτ ματς. Στον χιαστί ημιτελικό και τον τελικό. Εκεί όπου όλοι περιμένουν να βρεθούν Σλοβενία και Κροατία.

«Δεν έχουμε άγχος γιατί έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται. Εχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, περιμένω να δούμε όσα δείξαμε στις προπονήσεις και στα φιλικά» υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης, που ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο στοίχημά του ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Εχει αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει μια γενιά παικτών που πλησιάζουν προς το τέλος της καριέρας τους σε μια επιτυχία, με δεδομένο ότι η τελευταία διάκριση της Εθνικής χάνεται το 2009 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Το καλό για τον «Kill Bill», σε σχέση με την τελευταία προσπάθεια του Ιτούδη στο Παγκόσμιο, είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες που έλειπαν πέρυσι: τον Γιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, τον Νικ Καλάθη και τον Ντίνο Μήτογλου. Συνεπώς η ενίσχυση του υλικού (ο Σλούκας έλειπε και πέρυσι) σε συνδυασμό με την έδρα μοιάζουν με δυνατά χαρτιά, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

«Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Στον χρόνο που μας δόθηκε καταφέραμε να δεθούμε σαν σύνολο και το πρώτο παιχνίδι θα είναι μια καλή δοκιμασία για μας. Ξέρουμε ότι η Δομινικανή Δημοκρατία διαθέτει κάποια γκαρντ με πολλή ποιότητα. Αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά μας και στο fast break. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε κάποιο άγχος. Ολοι οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι», τόνισε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Από τη Δομινικανή Δημοκρατία, μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, ξεχωρίζει ο φόργουορντ των Κινγκς Κρις Ντουτάρτε, πρώην συμπαίκτης του Βεζένκοφ στους Κινγκς. Προπονητής τους είναι ο πολύπειρος Αργεντινός, Νέστορ Γκαρσία ο οποίος έχει στην ομάδα και παίκτες που διακρίνονται στο ισπανικό πρωτάθλημα όπως ο Μοντέρο (Ανδόρα), ο Φελίζ (Μπανταλόνα), ο Πολάνκο (Μπέτις) και ο Νούνεζ που παίζει στην πολωνική Σλασκ.

Νωρίτερα η Κροατία αντιμετωπίζει (17.30, ΕΡΤ3, Novasports Start) τη μαχητική Νέα Ζηλανδία που κάνει την πρώτη της εμφάνιση και θα προσπαθήσει να σπάσει το δίπολο Σλοβενίας - Κροατίας.

*από την έντυπη έκδοση της "Εφημερίδας των Συντακτών"  - Γιάννης Ντεντόπουλος

*κεντρική φώτο: INTIME SPORTS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ