close search results icon

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης

Τρίτη ημέρα του Πάσχα και πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στην Γρίβα του Νομού Κιλκίς.

fb-img-1681815885731.jpg

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία και στην λιτανεία της ιερής εικόνας των Αγίων μετείχε πλήθος ιερέων αλλά και πιστών που έσπευσαν να λάβουν την ευλογία των Αγίων ενώ ανάμεσα στους πιστούς που παραβρέθηκαν ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνιδης και ο Αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς Ανδρέας Βεργιδης 

fb-img-1681815900166.jpg

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς δήλωσε 

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας παρέστη την Λαμπροτρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργιδης. 
Η εν λόγω Ιερά Μονή πανηγυρίζει την Τρίτη της Διακαινησίμου (Δευτέρα του Πάσχα απόγευμα και Τρίτη του Πάσχα), ημέρα κατά την οποία μαρτύρησαν οι Άγιοι στην Θερμή της Λέσβου το έτος 1463.
Στο προαύλιο της Μονής πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων των Νεοφανών Μαρτύρων, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή, υπό τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας.
Νωρίτερα ο κ. Βεργίδης παρέστη στη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης και την λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, (εορτάζει τέσσερεις φορές τον χρόνο, μία εκ των οποίων την Λαμπροτρίτη), υπό τους ήχους των Χάλκινων, η οποία έγινε στον προαύλειο χώρο της Μονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ