close search results icon

Παπαδόπουλος Δημήτριος: ο φόβος φέρνει φόβο!

Παπαδόπουλος Δημήτριος: ο φόβος φέρνει φόβο!

Αλήθεια, τί εστί φόβος; Ένα παραπέτασμα του μυαλού, ένα τέχνασμα του μυαλού ή απλώς ένα συναίσθημα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι o φόβος ποτέ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που τον δημιούργησε. Είναι λογικό ο άνθρωπος να αισθάνεται φόβο, ωστόσο κάθε φορά που κάτι τον τρομοκρατεί, γνωρίζει που βρίσκεται η ανάπτυξη του. Όλοι έχουμε νιώσει φόβο, αυτό το συναίσθημα που επισκέπτεται κάθε λογής άνθρωπο σαν απρόσκλητος επισκέπτης.

Είθισται τα φοβικά συναισθήματα να συνοδεύονται από μία σειρά αρνητικών καταστάσεων, όπως η ανασφάλεια, το άγχος, η δυσφορία, η άρνηση, ο πανικός, ακόμα το μίσος και η επιθετικότητα. Η Dr Pippa Grange Βρετανή ψυχολόγος, συγγραφέας και επικεφαλής του People and Team Development στο The Football Association μέχρι το τέλος του 2019 και ιδρύτρια της συμβουλευτικής εταιρείας Bluestone Edge, αναφέρεται σε 400 διαφορετικές φοβίες, όλες απόρροια του φόβου. Εκ των χαρακτηριστικότερων φοβικών καταστάσεων αξίζει να μην λησμονηθούν αυτές του φοιτητή που φοιτητή που φοβάται μην κοπεί στην εξεταστική, του αγρότη που φοβάται να μην χαλάσει η σοδειά του, του εργαζόμενου που φοβάται να μην χάσει τη δουλειά του.

Δράττομαι της ευκαιρίας, μια και στην επικαιρότητα βρίσκονται, πλέον, οι προσεχείς δημοτικές εκλογές, να αναφερθώ σε τυχόν καταστάσεις που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει η καθεμιά και ο καθένας από εμάς κατά τη διάρκεια της επιλογής του ψηφοδελτίου, αυτού του συνδυασμού που θεωρεί ικανότερο να μας εκπροσωπήσει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, αλλά και της ρίψης του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου μέσα στο κυτίον της κάλπης. Ενδεχομένως, να υπάρχει ανησυχία και φόβος για το νέο, το κάτι διαφορετικό, αυτό που με τόσο μεράκι και ζήλο συνεστήθη σε μόλις 40 ημέρες (!). Εντούτοις, όταν αυτός ο καινούργιος συνδυασμός απαρτίζεται από μία σειρά νέων ανθρώπων, που βρίθουν όρεξης για δουλειά, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Σκύδρας, τότε η αισιοδοξία και η σιγουριά υπερνικούν το φόβο, καθιστώντας όλους μας ικανούς να ατενίζουμε το αύριο με διαφορετικά μάτια.

Εύλογο είναι ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχει χώρος για τυχόν απειλές, εκφοβισμούς, τοξικές καταστάσεις και μικροπολιτικές τακτικές. Η ελευθερία της έκφρασης και των πράξεων των συνανθρώπων μας αποτελούν ύψιστα αγαθά, τα οποία αποκτήθηκαν και, συνάμα, κατακτήθηκαν κατόπιν πάμπολλων θυσιών και αγώνων. Ο συνδυασμός που φέρει τα συνώνυμα της καινοτομίας και των ρηξικέλευθων ιδεών και προτάσεων έχει όνομα, είναι η «Αλλαγή Σκυτάλης, με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ως από μηχανής θεός κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φλερτάρει με τη δυναμική της ανατροπής. Η 8η Οκτωβρίου πλησιάζει και την ημέρα εκείνη επιλέγουμε με την ψήφο μας «Αλλαγή Σκυτάλης» και τη Μαρία Παπαδοπούλου για την επόμενη Δήμαρχο της Σκύδρας.

*ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με την «Αλλαγή Σκυτάλης» της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ