close search results icon

Παπαδόπουλος Δημήτριος: Στοχοπροσήλωση

Παπαδόπουλος Δημήτριος: Στοχοπροσήλωση

Ουδείς μπορεί να κάνει λόγο ότι ο δρόμος προς τις κάλπες είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, εντούτοις θα περίμενε κάποιος ότι στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις θα επικρατούσε σωφροσύνη και πολιτικός πολιτισμός. Η λασπολογία φρονώ ότι παρέλκει στη διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων και ως εκ τούτου θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως κατάσταση και φαινόμενο που ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Χρήζει ανάγκης η στοχοπροσήλωση στην ανάδειξη και επίλυση των βασικών προβλημάτων και επ’ ουδενί η προσφυγή σε παρελκυστικές πολιτικές.

Μετά λύπης, ωστόσο, διαπιστώνεται ότι η ως άνω κατάσταση ανακυκλώνεται ξανά και ξανά, ακόμα και εν έτει 2023, φανερώνοντας προδήλως την παντελή έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων, την απουσία οράματος για ένα σύγχρονο δήμο και την ισχυρή βούληση να αφουγκραστεί κάποιος τα απλά, καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Όλα αυτά επιτείνουν τις ανησυχίες των πολιτών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο, όπως ορισμένοι διατείνονται, διερωτώμενοι, μάλιστα, τι επιπλέον γίνεται στους όμορους δήμους, ώστε να δείχνουν καλύτεροι.

Πράγματι, στις καθημερινές μας επισκέψεις στα χωριά του Δήμου Σκύδρας γινόμαστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες και αναρωτιόμαστε, πως ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν γειτονιές χωρίς ηλεκτροφωτισμό, θυμίζοντας, μάλιστα, σκηνές από την αμερικάνικη ταινία τρόμου «Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες». Περπατάς, δηλαδή, αμέριμνος στη συγκεκριμένη γειτονιά και έχεις την αίσθηση ότι θα εμφανιστεί από το πουθενά ο λούμπεν χαρακτήρας του Φρέντυ Κρούγκερ. Και να ήταν μόνο αυτό; Τί να πει κάποιος για τους σπασμένους και υπερχειλισμένους από σκουπίδια κάδους απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία του δήμου; Εικόνες δυσάρεστες και συνάμα τραγικές, φέρνοντας στο μυαλό όλων σκηνές από τη ζωή των κατοίκων στις φαβέλες της Βραζιλίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κανέναν δεν αξίζει να ζει υπό τέτοιες συνθήκες, πόσο μάλλον τη σημερινή εποχή, όπου στην πολιτική ατζέντα θα έπρεπε να βρίσκονται τα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, με προεξάρχοντα αυτά της ενεργειακής επάρκειας και των σχετιζόμενων με την κλιματική αλλαγή. Αντ΄αυτού, μνημονεύουμε ακόμη και σήμερα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν υπόψη και προς επίλυση αρκετό καιρό πριν. Να, που τελικά δεν έχουν γίνει όλα τέλεια! Και όταν αποφασίζεις, εν τέλει, να επικαλεστείς την τελειότητα, θα πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση τόσο των λεγομένων όσο και των πεπραγμένων σου.

Εμείς, ως «Αλλαγή Σκυτάλης», υπογράφουμε συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, δεν εφησυχάζουμε ποτέ και για κανένα λόγο. Άλλωστε, ο συνδυασμός μας έχει συγκροτηθεί από ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, άξιους, ικανούς και μορφωμένους. Πάντα δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη. Εμπιστευτείτε αυτή την παράταξη, η οποία προσδοκά να φέρει τη Σκύδρα στη θέση που της αξίζει.

*ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με την «Αλλαγή Σκυτάλης» της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ