close search results icon

Παράξενα πράγματα που κάνουν οι γάτες όταν είναι χαρούμενες και γιατί

Η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική για τις γάτες.

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές οι γάτες κάνουν κάποια πράγματα που μας φαίνονται παράξενα. Είναι όμως έτσι ή μόνο στα δικά μας μάτια φαίνεται περίεργη η συμπεριφορά τους;

Οι γούνινοι σύντροφοί μας μας δείχνουν καθημερινά πόσο χαρούμενοι είναι με ένα κούνημα της ουράς τους και ένα τρίψιμο του κεφαλιού τους, ωστόσο, μερικές από τις συμπεριφορές τους είναι λίγο μπερδεμένες.

Ενώ δηλαδή τα σκυλιά μπορεί να κουνήσουν τα πόδια τους αν τρίψετε την κοιλιά τους, οι γάτες μπορεί να σας φέρουν ένα νεκρό τρωκτικό ως δωράκι!

Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να φαίνονται συγκεχυμένες, στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ θετικές. Παρακάτω, θα δείτεδύο από τα πιο παράξενα πράγματα που κάνουν οι γάτες και ποια πρέπει να είναι η δική μας αντίδραση σε αυτά.

Περίεργα Δώρα

Ως κηδεμόνας γάτας, πιθανότατα έχετε ξυπνήσει βρίσκοντας ένα ψεύτικο ποντίκι (παιχνίδι) ή, αν δεν είστε τόσο τυχεροί, ένα νεκρό ποντίκι στα πόδια του κρεβατιού σας. Αντί να τιμωρήσετε το γατάκι σας, δώστε του λίγη αγάπη, γιατί αυτός είναι ο τρόπος του για να σας ευχαριστήσει και να σας δείξει πόσο σας εκτιμάει!

Πρόκειται για μια συμπεριφορά της γάταςπου προκύπτει εντελώς φυσικά.Ακόμα και τα καλά ταϊσμένα γατάκια που μένουν μέσα σε σπίτι αισθάνονται την ανάγκη να κυνηγήσουν και να ρίξουν τα «λάφυρα» της νίκης τους στα πόδια σας.

Φυσικά, ο ατρόμητος κυνηγός σας θα πρέπει να επαινείται για τις εξαιρετικές του ικανότητες.

Αφού επιβραβεύσετε τη ψιψίνα ή το γατούλη σας, πετάξτε τυχόν δυσάρεστα δώρα γρήγορα και χωρίς φασαρία. Ακόμα καλύτερα, κρατήστε το γούνινο φίλο σας σε κλειστό χώρο και είναι βέβαιο ότι θα βρίσκετε μόνο «εκπλήξεις»στα πόδια σας.

Μήπως θέλει να σας κάνει να σκοντάψετε;

Είναι η ώρα του φαγητού και η γάτα σας φαίνεται να έχει πρόθεση να σας κάνει να σκοντάψετε προτού μπορέσετε να πιάσετε τη σακούλα με την τροφή της. Η γατούλασας δεν προσπαθεί να σας βλάψει. Αντιθέτως, προσπαθεί να σας «σημαδέψει» με το άρωμά της, τρίβοντας το σώμα της στα πόδια σας.

Η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική για τις γάτες και όταν το κάνουν αυτό, σημαίνει ότι προσπαθούν να σας μαρκάρουν, «σημαδεύοντάς» σας με τη μυρωδιά τους. Οι γάτες απελευθερώνουν αυτή τη μυρωδιά από τους αδένες που βρίσκονται κατά μήκος του μετώπου, του πηγουνιού και των χειλιών τους.

Εάν η συμπεριφορά της ψιψίνας γίνεται λίγο ενοχλητική την ώρα του φαγητού, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να σταματήσει να σας τρίβεται και ύστερα να την ταΐσετε.

Οι γάτες μαθαίνουν πολύ γρήγορα τις νέες συνήθειες της οικογένειάς τους, οπότε αν προτιμάτε να μην ενθαρρύνετε αυτήν τη συμπεριφορά της, θα χρειαστεί να μην την ανταμείβετε όταν το κάνει.

Μήπως η τετράποδη φίλη σας έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τελευταία όλες τις περίεργες πτυχές του εαυτού της, σε σημείο που σας κάνει να αναρωτιέστε «μα, τι στο καλό θέλει να μου δείξει με τη συμπεριφορά της;».

Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες δεν κάνουν τίποτα τυχαία και απερίσκεπτα, οπότε, αποκωδικοποιώντας τις καθημερινές συνήθειες της δικής σας φίλης, θα ανακαλύψετε το υπέροχο και τετραπέρατο ταμπεραμέντο της, που θα σας κάνει να την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο!

*Το παραπάνω άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα του Allaboutpets.gr για την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Pellanews.

giati-i-gata-trivetai-sta-podia-sas.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ