close search results icon

Παραβάσεις οδηγών - Άμεση κατάσχεση του αυτοκινήτου για όσους κινούνται με υπερβολική ταχύτητα

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να εγκριθεί σύντομα και να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2023, όπως προσθέτουν Αυστριακά Μέσα

Παραβάσεις οδηγών - Άμεση κατάσχεση του αυτοκινήτου για όσους κινούνται με υπερβολική ταχύτητα

Εξουθενωτικές αναμένεται να γίνουν οι ποινές για τους οδηγούς στην Αυστρία που περιφρονούν τα όρια ταχύτητας και βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι.

Με την υπερβολική ταχύτητα να αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, πολλές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών που θα επιβάλλονται σε όσους υποπίπτουν στη συγκεκριμένη παράβαση.

Ανάμεσα σε αυτές και η Αυστρία που, σύμφωνα με το εγχώριο δημοσιογραφικό Μέσο Die Press, έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση εφαρμογής μια εξουθενωτικής και συνάμα έντονα παραδειγματικής τιμωρίας.

Ειδικότερα, μέσω νομοσχεδίου το Αυστριακό Υπουργείο Προστασίας του Κλίματος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Μεταφορών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας δείχνει αποφασισμένο να συγκαταλέξει τις σοβαρές υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας στις παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας για τη ζωή.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας κατά 60 χλμ./ώρα εντός των πόλεων και κατά 70 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομο.

Ο νόμος θα εξαντλεί την αυστηρότητά του ειδικά σε όσους υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας σε πόλεις και αυτοκινητοδρόμους κατά 80 χλμ. και 90 χλμ./ώρα, με το αυστριακό υπουργείο να προτείνει όχι απλά την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, αλλά με κατάσχεση του αυτοκίνητου και τον πλειστηριασμό του.

Με δεδομένο ότι το όριο ταχύτητας στις πόλεις είναι 50 χλμ./ώρα και στους αυτοκινητοδρόμους 130 χλμ./ώρα, ο πέλεκυς θα πέφτει βαρύς σε όσους κινούνται με 130 χλμ. εντός αστικού περιβάλλοντος και 220 χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη βεβαίωση της παράβασης, οι αστυνομικές αρχές θα προβαίνουν στην κατάσχεση του αυτοκινήτου και εν συνεχεία θα αποφασίζουν αν αυτό πρέπει να βγει στο «σφυρί», ανάλογα με τον κίνδυνο που προκάλεσε ο παραβάτης.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να εγκριθεί σύντομα και να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2023, όπως προσθέτουν αυστριακά Μέσα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ