close search results icon

3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών:Παρουσίες του πολιτισμού με Ηλ. Θεοδωρίδου και Π. Χατζημωυσιάδη

Υπέροχες στιγμές με ποιότητα στην εκπαίδευση. 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Συναντήσεις πολιτιστικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, με την παρουσία του μέλους της ΕΡΑΣΘΕ "Το Θέατρο" Ηλέκτρας Θεοδωρίδου και του συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη. 

Όσον αφορά το θέατρο και την κ. Θεοδωρίδου, το σχολείο αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο της πολύχρονης αγαστής συνεργασίας του 3ου Γυμνασίου με τη Θεατρική Ομάδα ΕΡΑ. Σ. ΘΕ "Το Θέατρο" υποδεχθήκαμε με χαρά ένα εκλεκτό μέλος της ομώνυμης Ομάδας, την κ. Θεοδωρίδου Ηλέκτρα, συνοδεία του υπεύθυνου καθηγητή της δικής μας Θεατρικής Ομάδας κ. Φωτιάδη Δημήτρη.

Την κ. Θεοδωρίδου καλωσόρισαν ο Διευθυντής κ. Γιάκας Ιωάννης και η Υποδιευθύντρια κ. Μαζηρίδου Ελισάβετ.

Οι επίδοξοι θεατρικοί καλλιτέχνες μας την γνώρισαν από κοντά, συνομιλώντας μαζί της διεξοδικά για τις φόρμες του θεάτρου, την προετοιμασία των παραστάσεων και τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας της με τους μαθητές/τριες όπως για παράδειγμα την αρωγή και υποστήριξη της σε μελλοντική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου μας.

Στο τέλος η κ. Θεοδωρίδου προσκάλεσε τα παιδιά να παρακολουθήσουν από κοντά πρόβες της Ομάδας της.

Όσον αφορά τον συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωσιάδη (ο οποίος είναι εκπαιδευτικός), αναφέρονται τα εξής:

Συνάντηση δια ζώσης με το συγγραφέα κ. Χατζημωυσιάδη Παναγιώτη Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών είχε τη χαρά και την τιμή να «φιλοξενήσει» δια ζώσης την Πέμπτη 23/05/2024 τον εξαιρετικό και βραβευμένο συγγραφέα κ. Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη. 

Με τη ζεστασιά του, τα «γλυκά» και μεστά λόγια του κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών μαθητών και μαθητριών των Ομίλων Φιλαναγνωσίας και Ποίησης του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Όσο περνούσε η ώρα, βέβαια, οι μαθήτριες και οι μαθητές μετατράπηκαν σε πρωταγωνιστές της συζήτησης – συνάντησης. Ο κύριος Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης γεννήθηκε στο Δυτικό της Πέλλας και είναι φιλόλογος στο 3ο ΓΕ.Λ. Γιαννιτσών. 

Έχει γράψει συλλογές διηγημάτων, τη νουβέλα «Καλά μόνο να βρεις» και αρκετά μυθιστορήματα. 

Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι το «Παραμύθι του ύπνου» και η «Αστοχία Υλικού». Το 2021 για το μυθιστόρημά του «Έξοδα Νοσηλείας» τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας και το 2022 με το μυθιστόρημά του «Το χιόνι των Αγράφων» απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού «Ο Αναγνώστης». Tελευταία του πονήματα τα βιβλία "Γυναικών τε" και "Νώε'.Παρουσιάστριες στη συνάντηση ήταν οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας Ζαφειρίδου Παρασκευή (Α3) και Μπαλτζή Ειρήνη.

khat.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ