close search results icon

ΠΑΣΟΚ: Ξαναμοιράζει την τράπουλα ο Ανδρουλάκης – Ποιοι αναλαμβάνουν καίρια πόστα, ποιοι μένουν εκτός

Η συγκυρία είναι ιδανική για το ΠΑΣΟΚ.

Αφού απόλαυσε τα επινίκια έχοντας παράλληλα τις πρώτες επαφές με βουλευτές και στελέχη, από την προσεχή Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να κάνει τις κινήσεις του ξαναμοιράζοντας την εσωκομματική τράπουλα και δρομολογώντας τις βασικές πολιτικές κινήσεις του.

Η συγκυρία είναι ιδανική για το ΠΑΣΟΚ, η εκλογή αρχηγού δημιούργησε θετική δυναμική και νέες προσδοκίες, η Ν.Δ. υποχωρεί και έχει τις εσωτερικές της εντάσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φάση προϊούσας αποσύνθεσης.

Η τελευταία δημοσκόπηση της GPO δείχνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με βελτιωμένα ποσοστά. Με τις κινήσεις στο κόμμα και τον ανασχηματισμό των τομεαρχών, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως λένε οι συνεργάτες του, «θα στείλει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά ενωμένο και θα διαμορφώσει διάταξη μάχης για μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και με ρόλο οιονεί αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές στο κόμμα και την Τρίτη στο κοινοβουλευτικό σχήμα. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άννα Διαμαντοπούλου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει αντίστοιχη επικοινωνία με τον Παύλο Γερουλάνο και από Δευτέρα με τον Χάρη Δούκα, στον γάμο του οποίου άλλωστε θα παραβρεθεί το Σάββατο.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα είδε στη Βουλή αρκετούς βουλευτές και συνομίλησε τηλεφωνικά με άλλους, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού των τομεαρχών που θα κάνει. Στόχος είναι ένα σχήμα εν είδει «σκιώδους κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά λένε, που θα παρακολουθεί τα υπουργεία και θα ασκεί πίεση στους υπουργούς.

Πρωινός καφές και πολιτικό κέντρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δημιουργήσει πολιτικό κέντρο στο οποίο θα μετέχουν οι Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου και θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενδεχομένως και περισσότερες ανάλογα με τη συγκυρία. Πάντως, ο Χάρης Δούκας, λένε οι πληροφορίες, θα ασχοληθεί περισσότερο με τα του Δήμου Αθηναίων.

Σε καθημερινή βάση θα συνεδριάζει ο πρωινός καφές με το επικοινωνιακό επιτελείο, τον εκπρόσωπο Τύπου και τον στρατηγικό σχεδιασμό εμπλουτισμένος με στελέχη ανάλογα με την πολιτική συγκυρία. Από τις αλλαγές που θα κάνει θεωρείται βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί η Ευαγγελία Λιακούλη, στη θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν και δεν είναι βέβαιο από ποιον.

Αντίθετα θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αφού άλλωστε θα απαιτείτο διαφορετική διαδικασία για την αντικατάστασή του.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής. Ο Παύλος Χρηστίδης που τον στήριξε, αν και είχε ακουστεί για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, θα αποκτήσει ένα «ισχυρό κομματικό χαρτοφυλάκιο». Εκτός νυμφώνος παραμένει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος στήριξε τον Χάρη Δούκα.

Ραντεβού με Μητσοτάκη

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΌΤΗΤΑ είναι το ραντεβού με τον πρωθυπουργό. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, είναι δύο πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο και στο πλαίσιο αυτό καλό είναι να μιλάνε. Συνολικά ο Νίκος Ανδρουλάκης καλείται να αξιοποιήσει το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ και να κατοχυρώνει όχι απλώς τη δεύτερη θέση αλλά να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Το εάν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει δίχως ανοίγματα προς την Αριστερά και Κεντροαριστερά, είναι ένα στοίχημα γύρω από το οποίο θα κριθεί ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ