close search results icon

ΠΑΣΟΚ: Οποιος περνά βάζει και μία… υποψηφιότητα

ΠΑΣΟΚ: Οποιος περνά βάζει και μία… υποψηφιότητα

«Τελικά, το μόνο που διαγράφηκε είναι η πολιτική από τις διαδικασίες μας», είπε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης, την ημέρα που προστέθηκαν δύο ακόμα υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Ο αριθμός των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ είναι ήδη επτά (Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη, Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιάννης Κανελλάκης) και έπεται συνέχεια.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, στελέχη του κόμματος έλεγαν χθες «ευτυχώς που υπάρχει και το καταστατικό», εννοώντας ότι μπορεί να γίνονται δηλώσεις υποψηφιότητας στα media ή τα social media, αλλά τελικά υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα είναι εκείνοι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις του καταστατικού του κόμματος.

Το καταστατικό προβλέπει ότι «στη διαδικασία εκλογής προέδρου, για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων απαιτούνται υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές του συνόλου των μελών» με τον περιορισμό ότι «κάθε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή κάθε απλό μέλος υπογράφει για έναν μόνο υποψήφιο».

«Εκανα έκκληση να συναντηθούμε στην κονίστρα των ιδεών και όχι σε πασαρέλα καλλιστείων προσώπων. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο γνώμονας της διαδικασίας και όχι να στήσουμε μία κάλπη και να τρέξουμε άρον άρον να ψηφίσουμε», είπε επίσης χθες ο κ. Παραστατίδης και κατέληξε: «Δυστυχώς, εν μέσω πιέσεων, σπουδής και προσωπικών σχεδιασμών και τακτικισμών, θυσιάστηκε κάθε μορφή πολιτικής διαδικασίας. Τελικά, το μόνο που διαγράφηκε είναι η πολιτική από τις διαδικασίες μας».

Ο Μιχάλης Κατρίνης διαφώνησε χθες δημοσίως με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη φράση του περί «πασαρέλας υποψηφίων», αλλά το «κυρίως πιάτο» της αναμέτρησης θα είναι τον Σεπτέμβριο. Οι τρεις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις 6 Οκτωβρίου, μετά την Κεντρική Επιτροπή όπου θα εγκριθούν και θα καθοριστούν οι υποψηφιότητες.

Τον Ιούλιο θα υπάρξει δράση υποψηφίων, άλλωστε τα επιτελεία ετοιμάζουν προγράμματα και επισκέψεις (π.χ. ο Χάρης Δούκας ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη), τον Αύγουστο θα υπάρξει εκ των πραγμάτων ανάπαυλα και τον Σεπτέμβριο θα «φουλάρουν» οι μηχανές.

Υπό την έννοια αυτή, τα επιτελεία αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα και μετρήσεις που είδαν ή θα δουν αυτές τις ημέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και πληροφορίες για μετρήσεις που διεξάγονται.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ