close search results icon

Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Tα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Στα συν και το ότι έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες.

Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια

4 κουτ. σούπας βούτυρο

4 κουτ. σούπας αλεύρι

1lt γάλα πλήρες

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη

3 αβγά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

2 πράσα ψιλοκομμένα μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος

1 συσκ. μανιτάρια σε φέτες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450γρ.

150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

250ml κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι Μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα να γίνει μια κρέμα και την ψήνετε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας. Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά για να μη σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί και μετά τα αβγά. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το Σκόρδο με το πράσο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα Μανιτάρια σε Φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μια βράση μαζί με τα Μανιτάρια και πήξει ελαφρά, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το Μαϊντανό.

Βήμα 4

Στρώνετε λίγη από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και καλύπτετε από πάνω με μια στρώση από λαζάνια. Συνεχίζετε με τη μισή ποσότητα των Μανιταριών, μια στρώση από λαζάνια, στρώνετε τα υπόλοιπα Μανιτάρια και σκεπάζετε με μια τελευταία στρώση από λαζάνια. Αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ. Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο, κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ