Πατάτες με αυγά και ζαμπόν στο φούρνο


Συνταγές για πατάτες με αβγά έχουμε δει πολλές. Η παρακάτω είναι λίγο διαφορετική, αλλά σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Μεταξύ άλλων έχουμε δει την κλασική συνταγή για αέρινη ομελέτα, την υπέροχη συνταγή για αφράτη ομελέτα αλά ισπανικά και πολλές άλλες συνταγές με παραλλαγές για πατάτες με αβγά. Η παρακάτω συνταγή παρότι μοιάζει απλή, είναι εξαιρετική και δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, μικρό, μεγάλο.
Υλικά συνταγής για πατάτες με αβγά και ζαμπόν
4-6 μεγάλες πατάτες κομμένες
4 αβγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. ζαμπόν serrano ή Parma
Αλατοπίπερο
Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με αβγά και ζαμπόν
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατατές.
Βράστε τις πατάτες για πέντε λεπτά.
Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
Ψεκάστε τις ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν για 25 λεπτά.
Κόψτε το ζαμπόν serrano σε κομμάτια, βάλτε το πάνω από τις πατάτες και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά.
Εντωμεταξύ τηγανίστε τα αυγά.
Μοιράστε τα αυγά και το ζαμπόν σε τέσσερα μπολ και βάλτε από πάνω από ένα τηγανιτό αβγό.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ο Διονύσης Σταμενίτης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ζωοδόχου Πηγής
25 Απριλίου 2025 -
Βούλιαξε η πλατεία της Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών στα Ζωοδόχεια
25 Απριλίου 2025