close search results icon

Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές

Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές

Υλικά

1 καρότο

200γρ. κολοκυθάκια

1 πράσο

150γρ. πιπεριές πολύχρωμες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κιλό πατάτες βρασμένες

100γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

½ κουτ. γλυκού ρίγανη

5-6 φύλλα δυόσμου

60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σουσάμι μαύρο

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και όποιο λαχανικό εποχής θέλετε.

Η πατατόπιτα είναι μια πολύ νόστιμη και χορταστική πίτα που με τα κατάλληλα υλικά προσαρμόζεται σε κάθε περίοδο και εποχή και εντυπωσιάζει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τις πατάτες και τα σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4-5 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιείτε τις πατάτες και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Βήμα 4

Σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, από πάνω στρώνετ τη γέμιση και σκεπάζετε την πατατόπιτα με το δεύτερο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι, ραντίζετε με λίγο νερό και πασπαλίζετε με λίγο μαύρο σουσάμι.

Βήμα 5

Ψήνετε την πατατόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά, στην κάτω θέση.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ