close search results icon

Πέλεκυς: Η ΔΕΘ, οι εξαγγελίες και η Πέλλα

Πέλεκυς: Η ΔΕΘ, οι εξαγγελίες και η Πέλλα

Γειά σας φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα

Σαββατοκύριακο ΔΕΘ το περασμένο με την Θεσσαλονίκη να είναι στο επίκεντρο. 

Ως είθισται στην ομιλία του Πρωθυπουργού ακούσαμε εξαγγελίες για μια καλύτερη Ελλάδα που έρχεται το 2027.. Τόσα χρόνια την περιμένετε, κάντε λίγα χρόνια ακόμη υπομονή, μην είστε ανυπόμονοι. 

Να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί και ο δρόμος Θεσσαλονίκη - Έδεσσα για τον οποίο ακούμε δεκαετίες πως ΘΑ γίνει αλλα να έχουμε κάτι να υποσχεθούμε και στις ερχόμενες εκλογές. 

(εύστοχα είχε πει ένας πρώην Δήμαρχος πως από ενα τσουβάλι τσιμέντο να έριχναν  την ημέρα θα είχε γίνει) 

Η Πέλλα, πάντως, πέρασε λίγο απαρατήρητη από τη φετινή ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά και από τη συνέντευξη Τύπου, γιατί σε αντίθεση με περασμένη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη φέτος δεν είχαμε καμιά αναφορά στον Νομό μας όπως ούτε και στο Νομό Ημαθίας.

Πάντως είχαμε αρκετές παρουσίες πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων στη Θεσσαλονίκη που μάλλον έκαναν τη βόλτα τους στη ΔΕΘ και βγήκαν τις selfie τους.

Ιδιαίτερη αναφορά είχαμε, όμως, στα Νοσοκομεία και στο νέο αντικαρκινικο Νοσοκομείο που ΘΑ γίνει στη Θεσσαλονίκη και ΘΑ είναι το καλύτερο στα Βαλκάνια.. Έως τότε όμως ας κάνουμε παράκληση στην Παναγία και στους Αγίους για να ζητάμε τη βοήθεια τους γιατί το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει όπως λένε οι ίδιοι οι γιατροί.

Μου έλεγε πρόσφατα φαρμακοποιός πως αρκετά φάρμακα είναι σε ελλείψεις λόγο της λίστας του Υπουργείου, με τους ασθενείς να τα περιμένουν 10 και πλέον ημέρες. 

Για να μη λέμε, όμως, μόνο αρνητικά υπάρχουν και τομείς όπου η κυβέρνηση τα πηγαίνει περίφημα, ένας τέτοιος τομέας είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την ηγεσία του να προχωρά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να στηρίζει τους αγρότες. Θετικό για την Πέλλα και το φράγμα του Αλμωπαίου το οποίο "ξεμπλόκαρε' μετά από ενέργειες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη. 

Όπως μου λένε κάτοικοι και της Ημαθίας και του Κιλκίς είναι πολύ θετικό αλλά και" ευλογία" για τη Μακεδονία μας η παρουσία του Διονύση Σταμενίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Πολύ σωστή η πρόταση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.  Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής είναι δύο πρόσωπα που μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες αλλά και να διαφυλάξουν τα εθνικά μας συμφέροντα

Επισκέφτηκε την Πέλλα και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι το φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που δυναμώνει αρκετά και θα δείτε και στην Πέλλα τι αλλαγές θα έχουμε.. Ηδη Όψιμοι νεο δημοκράτες λένε πως η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά στην οικονομία και θα στηρίξουν ΠΑΣΟΚ και Δούκα... Θα δούμε πολλά φίλες και φίλοι και στη κεντρική πολιτική σκηνή που θα επηρεάσουν και τις εξελίξεις στο Νομό μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ