close search results icon

Πέλεκυς στο Διαδίκτυο: Ο Κασσελάκης, το ΠαΣοΚ και η Μακεδονία μας

Πέλεκυς στο Διαδίκτυο:  Ο Κασσελάκης,  το ΠαΣοΚ και η Μακεδονία μας

Γειά σας φίλες και φίλοι. 

Αυτή την εβδομάδα κυριαρχούν στην επικαιρότητα της Πέλλας,  οι επέτειοι για τις απελευθερώσεις των Πόλεων.. Έτσι μετά την Σκύδρα και την Έδεσσα,  σειρά παίρνουν τα Γιαννιτσά που γιορτάζουν αύριο Κυριακή την απελευθέρωση τους αλλά και η Αριδαία η οποία έχει την δική της απελευθέρωση στις 4 Νοεμβρίου  

Έχει σημασία να τιμούμε αυτές τις τοπικές εθνικές επετείους και να θυμόμαστε πως η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με αίμα και αγώνα. 

Τιμή και δόξα λοιπόν σε όσους πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι 

20241018-112555-UANk3.jpg

Βέβαια πριν τις εθνικές επετείους είχαμε ένα ιστορικό γεγονός στην Μητρόπολη μας που δεν είναι άλλο από την χειροτονία του νέου Επισκόπου Αλμωπίας Στεφάνου.  Στην χειροτονία του βρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και η μισή Σύνοδος,  γεγονός που μαρτυρά και την αγάπη των Αγίων αρχιερέων στον Μητροπολίτη μας αλλά και στον νέο μας Επίσκοπο. 

20241015-1028420.jpg


Πλεον η τοπική μας Εκκλησία μπορεί να καμαρώνει και για έναν ακόμη λόγο. Ο νέος μας Επίσκοπος Αλμωπίας πατήρ Στέφανος ως βοηθός του Μητροπολίτη Ιωήλ δίνει δυναμικό παρόν στις διάφορες εκδηλώσεις. Με τον κόσμο να εκφράζει την χαρά του για την παρουσία του και να φωνάζει Άξιος και εις Πολλά έτη δέσποτα. 

20241018-114045.jpg

Ηρθε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Έδεσσα και πραγματάκια έκλεψε την παράσταση. Με αέρα "σταρ" ο κος Κασσελάκης βγήκε εκατοντάδες φωτογραφίες με μικρούς θαυμαστές του , οι οποίοι ενώ έκαναν παρέλαση φώναζαν ο Κασσελάκης. 

Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει τέτοια δημοφιλια. Ειδικά για την ομάδα των 87 δεν θέλω να σχολιάσω κάτι...

Βεβαια θα μου πειτε οι μαθητές του Δημοτικού θα αργήσουν να ψηφίσουν και μεχρι τοτε ο Μητσοτάκης θα ειναι απόλυτα κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

20241018-122756-jNNuc.jpg

Πάμε λίγο στο ΠΑΣΟΚ, όπου έκανε εκλογές για να εκλέξει νέα ηγεσία αλλά τελικά εκλέχθηκε ο ίδιος πρόεδρος που έχασε στις ευρωεκλογές από τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Μήπως θα ήταν καλό αν τελικά δεν διαγραφεί ο Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κάνουν μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ.  Ίσως τότε ανεβάσει λίγο ακόμη τα ποσοστά του κόμματος.

"Αγάλι Αγάλι γίνεται η αγουριδα μέλι..." λέει ο σοφός λαός κάτι που εφαρμόζουν στο ΠΑΣΟΚ. 

Πάλι καλά που υπάρχουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κάνουν μια άτυπη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για θέματα που απασχολούν την κοινωνία γιατι από ΠΑΣΟΚ και Σύριζα μην περιμένετε πολλά φίλες και φίλοι. 

Για να είμαστε και δίκαιοι η κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα τέλεια και τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. 

Ευτυχώς όμως για την πατρίδα μας που υπάρχουν φωνές σαν του Αντώνη Σαμαρά,  ενός πολιτικού που ο Άγιος Παΐσιος ονόμαζε "Μακαβαίο" τίτλο πολύ πιο τιμητικό από αυτόν του πρωθυπουργού.  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι λοιπόν αυτός που μιλάει για τα εθνικά μας θέματα και την πατρίδα μας,  είναι αυτός που βάζει κόκκινες γραμμές αλλά και αυτός που έχει ανάγκη η πατρίδα μας .

Όταν ένας Άγιος,  όπως ο Άγιος Παΐσιος έχει εκφραστεί θετικά για έναν άνθρωπο ο άνθρωπος αυτός αξίζει μόνο τον σεβασμό μας. Όσο για κάποιους που βγήκαν να ασκήσουν κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για μια χειραψία που έκανε με τον Παπά,  το θεωρώ τουλάχιστον φαιδρό. 

20241018-133752-QQD51.jpg

Άφησα για το τέλος το νέο μουσείο στην Έδεσσα 

" Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Έδεσσα"

Στην Έδεσσα πλέον θα χτυπάει η καρδιά της Μακεδονίας μας καθώς το νέο μουσείο της πόλης είναι εκεί για να μας θυμίζει πως η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.  Το νέο μουσείο δίνει απαντήσεις και μαε θυμίζει πως για να ελευθερωθεί αυτος ο τόπος χρειάστηκε αγώνας και θυσία, αφού πολλοί επιβουλεύονται ακόμη και σήμερα τον τόπο μας,  ο οποίος είναι Ορθόδοξος και ελληνικός μέσα στα βαθύ των χρόνων. 

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Χρήστο Γεσιο για την δωρεάν του οικήματος όπου στεγάζεται το Μουσείο αλλά και στον Δημήτρη Γιάννου που ως Δήμαρχος "έτρεξε" όλες τις διαδικασίες για να γίνει το Μουσικό. 

20241018-130053-Rj8Xh.jpg

ΥΓ  Ο Θόδωρος Καράογλου και η Νανά Αηδονά ήρθαν ήρθαν την Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για να τιμήσουν τους αγωνιστές ενώ ο κος Κασσελάκης- μαζί με την Θεοδώρα Τζακρη- που ήταν στην Έδεσσα εκείνη την ημέρα προτίμησε τον καφέ σε γνωστό μαγαζί της πόλης αλλά και την βόλτα στον πεζόδρομο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ