close search results icon

Πέλλα: Ναι, ο ιός του Δυτικού Νείλου αλλά και ο κορωνοϊός δεν "εξηφανίσθη"...

Δύο "μέτωπα" διαφορετικά μεταξύ τους. 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

"Κάθε χρόνο υπάρχουν κρούσματα του Δυτικού Νείλου στον Νομό Πέλλας. Δεν είναι κάτι εντυπωσιακά ανησυχητικό να αναφερθούμε σε κρούσματα, για διάφορους λόγους".

Αυτή η φράση από άνθρωπο στον χώρο της υγείας της Π.Ε. Πέλλας, ίσως τα λέει όλα. Ή τουλάχιστον εξαρχής προϊδεάζει επεξηγηματικά πολλά. 

Άλλωστε, ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης έκανε λόγο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οτι υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο. 

Αυτό το κρούσμα, όπως πληροφορήθηκε το "Pellanews.gr" εν συνεχεία της εξέλιξης του, μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη και καταγράφηκε ως "στατιστικά υπαρκτό" κρούσμα της Θεσσαλονίκης και όχι του Δήμου Πέλλας. Κάπως έτσι πάνε οι "καταγραφές". 

Έτσι και φέτος. Ναι, υπάρχουν κρούσματα του ιού στον Νομό, όπως για παράδειγμα και στο Μαυροβούνι, όπου υπήρξαν τρία κρούσματα. Κρούσματα υπάρχουν στατιστικά υψηλά, σε σχέση με τον αριθμό κρουσμάτων του ιού στις περιοχές των Γαλατάδων και του Λιπαρού, όπως αναφέρεται από την ίδια πηγή. 

Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει ιατρικό πρωτόκολλο για κάποια συγκεκριμένη αντιμετώπιση του ιού. Και εκεί είναι το δύσκολο, καθώς υπάρχει αγωγή σαφώς, αλλά μέχρι εκεί. 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου "προτιμά" τους "πολύ ηλικιωμένους" και εξαιρετικά λίγο τα παιδιά, τις μικρές ηλικίες και η επικινδυνότητα εστιάζει περισσότερο στους άνω των 75-80 ετών. 

Όμως, υπάρχουν και μέσες ηλικίες που, λόγω της περίπτωσης του ιστορικού υγείας τους και αναλόγως του οργανισμού, πέρασαν εξαιρετικά δύσκολα με την πάθηση του ιού. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί "σοβαρή περίπτωση" ασχέτως ηλικίας σε τέτοιες περιπτώσεις σαφώς...

Αυτά είναι τα έως τώρα δεδομένα. Επιστρέψτε μας να βάλουμε άνω τελεία και αναμένουμε την πορεία από πλευράς αυτού του μετώπου. Γιατί υπάρχει και το άλλο...

Ο COVID ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ...ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Εκεί που υπάρχει έξαρση, είναι στον Covid-19, όπου τα κρούσματα σε επίπεδο Π.Ε. Πέλλας έχουν αυξηθεί. Ο Covid παραμένει ανησυχητικός και αυτός είναι περισσότερο, παρά ο ιός του Δυτικού Νείλου στην παρούσα στιγμή, όπως επίσης σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Υπάρχουν κρούσματα, υπάρχουν νοσηλείες από ή με covid (τα θυμάστε αυτά φανταζόμαστε), που όπως επισημαίνεται είναι "από τις επιστροφές από τις διακοπές". Και το πράγμα προχωρά και σ' αυτό το πεδίο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ