close search results icon

Πέλλα: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πέλλα: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δελτίο τύπου του Δήμου Πέλλας 

🔹 Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας συμμετείχε ενεργά στην κοινή αθλητική δράση της Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας 2024 και της ημέρας του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

🔹 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του σχολείου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου 2024) και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “BEACTIVE” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»

Ενσωματώθηκε το πρόγραμμα OVEP (Olympic Values Education Programme) και το εναρμονίστηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου 2024) και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “BEACTIVE” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

🔹 Στην Δράση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Θέμης Μάγγος και Οικονομικών Τζένη Δεντσίδου. Ειδικότερα, ο κ. Μάγγος μίλησε με τους μικρούς μαθητές για την σημασία της Άθλησης και την υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Από την κ. Δεντσίδου έγινε ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας 6 Δήμων με επικεφαλής τον Δήμο Πέλλας με στόχο την Προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος στο ενημερωτικό μέρος της αθλητικής Πολιτιστικής Γιορτής το σχολείο ευχαρίστησε τον Δήμο Πέλλας και τους Αντιδημάρχους, για την συμμετοχή τους, όπως επίσης τους:

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου: Μέλος της Εθνική μας ομάδας στίβου 5η καλύτερη αθλήτρια παγκοσμίως στα 200 μ. Γ Κ20, με 23.42 Πρεσβευτής του International Fair Play Passport’- Διεθνές Διαβατήριο Fair Play.

Χρύσα Γκίνη υπεύθυνη Επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών Ενημέρωση με θέμα «Διατροφή και Άσκηση».

fb-img-1727429071804.jpg


🔹 Όπως επισημαίνουν από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας "στόχος της Δράσης να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η ενημέρωση για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας, της διατροφής, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία των μαθητών.Στόχος του σχολείου η πρόταση στήριξης εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών δράσεων από κοινού με τον Δήμο Πέλλας την ΕΦΑ Πέλλας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ και την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) στην Αρχαία και σύγχρονη ΠΕΛΛΑ, ενσωματώνοντας και εναρμονίζοντας το πρόγραμμα OVEP (Olympic Values Education Programme) με Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στην Ενότητα Ωφελούμαι ψυχικά, Εναλλακτικές Δραστηριότητες Τουρισμού και Αθλητικής Αναψυχής στην Αρχαία και Σύγχρονη Πέλλα “Μια βόλτα με το ποδήλατο από το λιμάνι της Αρχαίας Πέλλας στο Ανάκτορο”.

#Δήμος_Πέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ