close search results icon

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση μετά το υπουργικό στο Μαξίμου

Για την νέα "ανακυκλωμένη" σύνθεση του. 

Δηκτικά σχόλια για το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα, «ανακυκλωμένη» σύνθεσή του, επιφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός μιλάει σαν να μην έχει καταλάβει τίποτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την αποδοκιμασία των πολιτών, αποφεύγοντας κάθε είδους αυτοκριτική.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Προσπαθήστε τουλάχιστον να πρωτοτυπήσετε...»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα, ενώπιον του... “ολιγομελούς” υπουργικού συμβουλίου των 61 μελών, για επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του και επισημαίνει ότι «επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες, με επιβράβευση εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση "μπαζώματος" της αλήθειας για τα Τέμπη, με ανάγνωση “όπως μας βολεύει” των αποτελεσμάτων της κάλπης».

Και προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η πραγματική αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών απαιτεί ριζική αλλαγή της πολιτικής σας, που θα ευνοεί τους ασθενέστερους και όχι τα καρτέλ των συμφερόντων που σας στηρίζουν».

«Περιμένουμε, τώρα που τέλειωσε η προεκλογική περίοδος, να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείτε για να συνεχίσετε να αρνείστε τα πραγματικά, κοστολογημένα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθηθούν οι πολλοί. Προσπαθήστε, τουλάχιστον, να πρωτοτυπήσετε...», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ίχνος αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχία»

«Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, λες και ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του, ενώ λίγο - πολύ μας ανακοίνωσε ότι δεν αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Και τονίζει: «Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχία της πενταετούς διακυβέρνησης του σε κρίσιμους τομείς. Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, τα ολιγοπώλια σε διάφορους κλάδους της αγοράς, η διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο τραγέλαφος που ονόμασε αγροτική πολιτική, φέρουν την υπογραφή του ίδιου και της κυβέρνησης του».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «θα επιμείνει στη δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι σε μια αμετανόητη πολιτικά κυβέρνηση, που εξέθρεψε τη διαφθορά και την ασυδοσία. Μια κυβέρνηση που αθροίζει προβλήματα και όχι λύσεις. Μια κυβέρνηση λάτρη των διευθετήσεων συμφερόντων και όχι των πραγματικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών».

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ