close search results icon

Πλάκα Λιτοχώρου: Στις φλόγες η περιοχή, παραδόθηκε εξοχική κατοικία

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η φωτιά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μπαντές :

Στις φλόγες τυλίχθηκε πριν λίγο εξοχική κατοικία στην Πλάκα Λιτοχώρου, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόκειται για το πρώτο σπίτι που παραδίδεται στις φλόγες, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της εξοχικής κατοικίας απουσιάζουν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η φωτιά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του ουρανού, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Πριν λίγη ώρα, ήχησε το σύστημα 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν άμεσα προς ασφαλέστερες τοποθεσίες, είτε προς την Κατερίνη είτε προς τη Λεπτοκαρυά. Οι αρχές κάνουν έκκληση προς όλους όσους βρίσκονται κοντά στη φωτιά να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.

screenshot-29-W4rad.png
screenshot-30-D5cbr.png
screenshot-31-DgkBV.png
screenshot-32-lmJWJ.png
screenshot-33-MIhq8.png

με πληροφορίες και φώτος από odelalis.gr, olympiobima.gr

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη τη χώρα ενώ νέα έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες.

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους και επισκέπτες της Πιερίας εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πλάκα Λιτοχώρου, στον δήμο Δίου Ολύμπου. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στο μεταξύ, η φωτιά έχει ακινητοποιήσει και αμαξοστοιχίες τρένων. Σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train υπογραμμίζεται: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν δεκαοκτώ πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα άλλα μέτωπα

Σε ύφεση ειναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό στην περιοχή Λουτράκι στην Αριδαία. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, στην περιοχή υπάρχουν μόνο λίγο καπνοί.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Όρος Ορβυλος, όπου υπάρχουν λίγοι καπνοί στην πλευρά Άγκιστρο.

Στο Χιονοχώρι Σερρών καπνίζουν δύο σημεία σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, νοητά προς την στην πλευρά του Μοναστηριού Τιμίου Προδρόμου.

Στο Φαλακρό όρος υπάρχουν δασοκομάντος στις θέσεις Άγιο Πνεύμα και Τσακαλίνα, όπου έχουμε μόνο καπνούς, ενώ στη θέση Πύργοι καπνίζει ένα δέντρο και γίνονται ενέργειες από δασοκομάντος για να σβήσει.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας. Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχουν μόνο καπνοί σε διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και εθελοντές και από αέρος δύο ελικόπτερα.

*με πληροφορίες από το documentonews.gr





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ