close search results icon

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς που η Χάρις επιλέγει για αντιπρόεδρο

To CNN θεωρεί βέβαιο οτι αυτός θα είναι ο υποψήφιος, επικαλούμενο μάλιστα τέσσερις πηγές. 

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, επικαλούμενο τέσσερις πηγές από το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς

Γεννημένος στις 6 Απριλίου 1964, πρώην εκπαιδευτικός, ο Γουόλς διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών. Προηγουμένως υπηρέτησε για 12 χρόνια στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας μια συντηρητική αγροτική περιφέρεια της Μινεσότα, στην οποία σημειώνουν νίκες κυρίως Ρεπουμπλικάνοι. Επανεξελέγη πέντε φορές, αποχωρώντας το 2019 μετά την εκλογή του κυβερνήτη.

Επιλέγοντας τον Γουόλς, ο Χάρις «επενδύει» σε έναν κυβερνήτη της Μεσοδυτικής, βετεράνο και πρώην δάσκαλο για να απευθυνθεί στη στους λευκούς ψηφοφόρους. Ο Γουόλς, 60 ετών, κατάφερε μια προοδευτική αναγέννηση της Μινεσότα κατά της δεύτερης θητείας του ως κυβερνήτης, όταν οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πολιτειακής κυβέρνησης το 2023 - ένα όραμα για το τι ελπίζουν να κάνουν οι Δημοκρατικοί σε εθνικό επίπεδο.

Πριν λίγες ημέρες, ο Γουόλς αποκάλεσε τον Τραμπ και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζέι Ντι Βανς ως «περίεργους μάγκες (weird)». Η φράση αυτή έγινε γρήγορα viral στα social media και γρήγορα υιοθετήθηκε από την επίσημη καμπάνια της Χάρις.

Το νέο «δίδυμο» των Δημοκρατικών αναμένεται να επισκεφθεί, ως το Σάββατο, έξι πολιτείες, στις οποίες εκτιμάται πως θα κριθούν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

πηγή: efsyn.gr

κεντρική φώτο: (AP Photo/Abbie Parr, File)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ