close search results icon

Πολιτιστικό καλοκαίρι Σκύδρας: και όμως η Ιγνατιάδου το συγκρίνει με αυτό του Χοΐδη

Πολιτιστικό καλοκαίρι Σκύδρας: και όμως η Ιγνατιάδου το συγκρίνει με αυτό του Χοΐδη

Πως γίνεται να ρωτάει κάποιος καλοπροαίρετα την κα Βέργου για το θέμα του πολιτιστικού καλοκαιριού και αν αυτό ήρθε λίγο καθυστερημένα προς ψήφιση και να βλέπουμε τη Δήμαρχο να μας ταξιδεύει στην εποχή του κ. Χοΐδη και στο πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν υπήρχε τότε (όπως εννοεί), αυτό μάλλον είναι από τα ανεξήγητα και χρειάζεται πολύ «δροσιά» για να το κατανοήσεις.

Ίσως, θα έλεγα, το γεγονός ότι εκείνη την εποχή η κα Παπαδοπούλου ήταν κομμάτι του συνδυασμού του κ. Χοΐδη οδηγεί την κα Ιγνατιάδου στο συμπέρασμα ότι θα την πλήξει πολιτικά. Διότι το έχει κάνει κι άλλες φορές αλλά προφανώς ξεχνάει ότι ήταν συναδέλφισσες, όπως ήταν και με τον κ. Σεμερτσίδη και ίσως και με κάποιους άλλους ακόμη. Λέει συγκεκριμένα η Δήμαρχος: «Εμείς πάλι είμαστε χαρούμενοι που πραγματοποιούμε δράσεις. Το επαναφέρουμε τροπον τινα γιατί απ’ ότι θυμάμαι το 2010 δεν έγινε, το 2011 δεν έγινε, το 2012 δεν έγινε, το 2013 δεν έγινε, το 2014 δεν έγινε από τον Δήμο» λες και της είπε κάποιος μην κάνεις πολιτιστικό καλοκαίρι!

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σκύδρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θεωρώ ότι στηρίζονται απ’ όλους ασχέτως των οποιονδήποτε παρατηρήσεων. Και δεν είναι και ειλικρινές να ακούς από την αρμόδια αντιδήμαρχο ότι δεν έφερε λίγο αργά το θέμα του πολιτιστικού καλοκαιριού όταν η ίδια στην εισήγηση της αναφέρει ότι ακόμη και τώρα ψάχνει σχήματα και καλλιτέχνες.

Όπως επίσης ας σταματήσει αυτή η καραμέλα με τα λιγοστά χρήματα. Η Δήμαρχος λέει ότι «εμείς» προσπαθούμε με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε να πληρώσουμε, «ο Δήμος» δηλαδή, μέρος του εισιτηρίου για να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθήσουν τις όποιες δράσεις. Εκτός του ότι δεν είναι ακριβώς έτσι (κι άλλοι Δήμοι ξοδεύουν λεφτά για να μειώσουν το εισιτήριο ή να προσφέρουν δωρεάν δράσεις) βλέπουμε πολλούς Σκυδραίους να επισκέπτονται τα Γιαννιτσά, τη Νάουσα, τη Βέροια, την Έδεσσα για να συμμετέχουν σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις. Και για να καταλάβουμε…η εμποροπανήγυρη –που είναι μέρος του πολιτιστικού καλοκαιρού- κοστίζει λίγα λεφτά;

Αυτά για το πολιτιστικό καλοκαίρι με τη Δευτέρα που έρχεται να έχει την πρώτη προβολή του θερινού cinema στο Ντεκοβίλ, στην περιοχή που μπορεί ο Δήμος Σκύδρας να πραγματοποιεί εκδήλωση αλλά δεν ξέρουμε αν ρώτησε τον ΟΣΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα) αν της το επιτρέπει μιας και αυτοί που φωνάζουν χρόνια να διεκδικήσει από τον οργανισμό όλη αυτήν τη ζώνη και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση λαμβάνουν το λιγότερο...ειρωνεία! 

therino-cinema-skudra.jpg

Θα βάζαμε και την αφίσα της εμποροπανήγυρης που είναι σε 15 ημέρες αλλά δεν τη βρήκαμε κάπου. Μάλλον είναι νωρίς ακόμη για διαφήμιση! Άσχετα αν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχονται ότι καλώς κάνουν οι ιδιώτες που διαφημίζουν τις εκδηλώσεις τους υπο την αιγίδα του Δήμου, ένα μήνα πριν, και χωρίς την επίσημη απόφαση του σώματος. 

Δείτε και το βίντεο, είναι το έβδομο θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ