close search results icon

Πούτιν: Αγνοεί τον Τραμπ - Συνεχίζει τα χτυπήματα στην Ουκρανία

Πούτιν: Αγνοεί τον Τραμπ - Συνεχίζει τα χτυπήματα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αγνόησε την έκκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας νέες θανατηφόρες επιθέσεις με καμικάζι drones που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Οι επιθέσεις στόχευσαν το Χάρκοβο, προκαλώντας εκρήξεις και πυρκαγιές. Οι επιθέσεις αυτές ακολούθησαν την δημόσια έκκληση του Τραμπ προς τον Πούτιν να σταματήσει τη βία, γράφοντας στο Truth Social: «Βλαντίμιρ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ! Πεθαίνουν 5000 στρατιώτες την εβδομάδα. Ας ολοκληρώσουμε την ειρηνική συμφωνία!»

Τα σχόλια του Τραμπ ακολούθησαν μια θανατηφόρα ρωσική επίθεση στο Κίεβο, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους. Ο Τραμπ επικρίνοντας την χρονική στιγμή της επίθεσης, ζήτησε το τέλος της σύγκρουσης. Παρά την επείγουσα έκκληση του Τραμπ, ο Πούτιν προχώρησε σε νέες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στην Παβλοχράντ, όπου τρία άτομα σκοτώθηκαν—ανάμεσά τους ένα παιδί και μια 76χρονη γυναίκα. Επίσης, οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν, με έξι να χρειάζονται νοσηλεία.

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει κρίσιμη, με νέους βομβαρδισμούς στις περιοχές Ντονέτσκ και Χερσώνα, οι οποίοι προκάλεσαν επιπλέον θύματα και τραυματίες. Παρά τα αυξανόμενα θύματα αμάχων, συμπεριλαμβανομένων ενός παιδιού και ενός έφηβου, οι επιθέσεις του Πούτιν δεν δείχνουν σημάδια σταματήματος.

Καθώς η βία συνεχίζεται, ο Τραμπ αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι δημόσιες εκκλήσεις του για ειρήνη θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Πούτιν, αλλά ο Πούτιν δεν έχει ακούσει ακόμα αυτές τις εκκλήσεις. Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δημιουργεί αμφιβολίες για την πιθανότητα άμεσης επίλυσης του πολέμου.

«Έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση… δύο ακόμα άτομα έλαβαν ιατρική βοήθεια επί τόπου. Ανάμεσά τους είναι μια 15χρονη κοπέλα.»

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ένα παιδί είχε επίσης σκοτωθεί στην τρομοκρατική επίθεση του Πούτιν.

Η τελευταία αιματοχυσία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έκκληση του Τραμπ προς τον Πούτιν με την σπάνια φράση «Σταμάτα, Βλαντίμιρ!», μετά την οποία ο ηγέτης του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε: «Είπατε στον Πούτιν να σταματήσει τις επιθέσεις – πιστεύετε ότι θα σας ακούσει;»

Ο Τραμπ απάντησε: «Είμαι σίγουρος.»

Τα σχόλια του ήρθαν μετά από μία από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις από την αρχή του πολέμου, η οποία έπληξε το Κίεβο.

Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με πυραύλους, με διαμερίσματα και σπίτια να πλήττονται.

Έξι παιδιά και μια έγκυος γυναίκα διακομίστηκαν επίσης στο νοσοκομείο από την θανατηφόρα επίθεση.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ