close search results icon

Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με την ακρίβεια»

Επέστησε μεταξύ άλλων την προσοχή και στις ευθύνες κυβέρνησης και Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εν αναμονή των νέων, αυξημένων τιμών στα σουπερμάρκετ, καθώς έληξε από 1ης Ιουνίου το ψευδεπίγραφο μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής» για 1.500 προϊόντα, αλλά και με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια να παίρνουν την ανιούσα, κόλαφος για την κυβέρνηση είναι ο πρόεδρος του πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών - ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την ακρίβεια, η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και πως ό,τι κάνει είναι σε επικοινωνιακό επίπεδο, χωρίς πραγματική ουσία. Γεγονός είναι ότι το μέτρο περί «μόνιμης μείωσης τιμής», αφορούσε μόνο έξι μήνες.

Ο πρωθυπουργός, στο ίδιο μοτίβο με όλες τις προηγούμενες ημέρες και με τα ίδια λόγια ακριβώς, δήλωσε και στη διακαναλική συνέντευξή του από τα Χανιά, τρομοκρατώντας τους πολίτες εν όψει ευρωεκλογών με την απειλή της χρεοκοπίας, ότι «η ακρίβεια πράγματι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο», αλλά εκτίμησε ότι «είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της περιπέτειας». Και πρόσθεσε ότι «η αύξηση των μισθών αποτελεί τη μόνιμη απάντηση έναντι της ακρίβειας, ενώ εξυπηρετεί και το στόχο της σύγκλισης με την Ευρώπη».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ ήταν καταπέλτης για την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά την ακρίβεια, ειδικά σε βασικά αγαθά, την ώρα που και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στα πράσινα τιμολόγια, που έχει επιλέξει η πλειοψηφία των καταναλωτών, εκτοξεύονται σε ποσοστά 8-70%.

«Η μόνιμη έκπτωση που υπήρχε σε κάποια προϊόντα τελείωσε», είπε ο Γιώργος Λεχουρίτης, τονίζοντας: «Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα που λέει η κυβέρνηση για ελέγχους στην αγορά θα πω ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος, ο 5111, που προβλέπει ότι τα πρόστιμα που έπαιρναν κάποιοι για παραπλανητικές διαφημίσεις, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών οδηγούνται στο καλάθι των αχρήστων. Άρα τι έλεγχοι και τι πρόστιμα επιβάλλονται;».

Αναφερόμενος στο καταναλωτικό κοινό, είπε ότι στην Ελλάδα «δεν έχουμε ούτε καταναλωτικό κίνημα, ¨ούτε καταναλωτική συνείδηση».

Και εξήγησε γιατί: «Το ναν κάνω ως ΙΝΚΑ τέσσερα μποϊκοτάζ και δεν έχω τη βοήθεια από κανέναν παρά μόνο από μόνος μου προσπαθώ να ενημερώσω τον κόσμο, δεν θα φέρω αποτέλεσμα. Μάλιστα πέρυσι και την κυβέρνηση είχαμε απέναντί μας, διότι μας έλεγαν ότι το μποϊκοτάζ θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Επέστησε επίσης την προσοχή και στις ευθύνες κυβέρνησης και Επιτροπής Ανταγωνισμού, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ακρίβεια είναι μια κατάσταση, κοινώς αποδεκτή από όλους.

«Το να κάνεις μόνο διαπιστώσεις και να έρχεται μετά από 4-5 χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διαπιστώσει ποια είναι η τιμή στο χωράφι και ποια στο ράφι δεν είναι μια κοροϊδία; Η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ