«Πρωτοφανές γεγονός στη Μεταπολίτευση η παρακολούθηση Φλώρου»
Τι ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Συνεχίζονται τα πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου, που φέρεται να βρέθηκε στόχαστρο των παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μετά από περίπου ένα μήνα ο στρατηγός έλυσε τη σιωπή του μέσω ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ αλλά δεν απάντησε για το μείζον θέμα των υποκλοπών αλλά μόνο το οικονομικό σκέλος, καθώς δημοσίευμα του Documento αποκαλύπτει στοιχεία από την έκθεση της ΕΥΠ που είχε βάλει «στο μάτι» τον κ. Φλώρο για την αγορά σπιτιού με «μαύρο» χρήμα.
«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» αναφέρει ανακοίνωση που κάνει λόγο για «πρωτοφανή στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης» που «επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του».
Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε ότι «η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ είναι πρωτοφανές γεγονός στη μεταπολίτευση» σημειώνοντας παράλληλα τα εξής:
«Όταν οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, έχουμε φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών, όπως του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, βουλευτές οι οποίοι πήραν απευθείας αναθέσεις που προσεγγίζουν το 1 εκ. ευρώ, αναθέσεις που είναι άκυρες με βάση το Σύνταγμα και αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν. Αλλά έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο»,
Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «έκανε λόγο για "ρυπαρά δίκτυα" μέσα στην ΕΥΠ». «Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της. Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη» τόνισε ο πρώτος.
«Υπάρχει η κυβερνητική γραμμή που υποστηρίζει ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους και βλέπουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συντάσσεται με αυτή τη γραμμή» σημείωσε για να προσθέσει πως «αν η κυβέρνηση άφηνε την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της, τότε σήμερα θα είχαμε φτάσει σε αποτελέσματα. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές και οι πολίτες να μην γνωρίζουν γιατί τέθηκε υπό παρακολούθηση ο σημερινός αρχηγός του τρίτου κόμματος;».
Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική γενικά στους θεσμούς της Δικαιοσύνης εξήγησε ότι: «δεν πρέπει να ταυτίζουμε θεσμούς με ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι λειτουργοί και υπηρετούν ένα θεσμό». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας δύο καθαρά, αντίθετα παραδείγματα. Από τη μια ο κ. Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, μιας ανεξάρτητης Αρχής που κάνει τη δουλειά της και σέβεται το Σύνταγμα και την οποία στήριξαν 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Από την άλλη είναι ο κ. Ντογιάκος, του οποίου τη γνωμοδότηση δεν έχει υποστηρίξει κανένας από το νομικό κόσμο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μία Πράξη Αγάπης από τον Σύλλογο του Νεοχωρίου Αλμωπίας
19 Δεκεμβρίου 2024 -
Πλημμύρισε καμπίνα αεροπλάνου σε πτήση της American Airlines
19 Δεκεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ