close search results icon

Πρώτο Φεστιβάλ ρυζιού στη Θεσσαλονίκη

Πανδαισία αρωμάτων στον χώρο του λιμανιού.

Πρώτο Φεστιβάλ ρυζιού στη Θεσσαλονίκη

Με ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους καλεσμένους, εκλεπτυσμένα πιάτα με βάση το ρύζι από γνωστά εστιατόρια της πόλης αλλά και ρυζο..παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, το πρώτο Φεστιβάλ ρυζιού κάνει και επίσημα το ντεμπούτο του στην πόλη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ

Παρά τις μεσημεριανές ώρες και τον ανεβασμένο υδράργυρο αρκετός κόσμος βρίσκεται στα εγκαίνια του πρώτου φεστιβάλ ρυζιού στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να μάθει αλλά και να απολαύσει το ελληνικό ρύζι σε διάφορες συνταγές υπό την μαεστρία διαφόρων σεφ της πόλης.

Ριζότο με αμύγδαλα κοτόπουλο και μυρωδικά, κρεμώδες ριζότο με γαρίδα σκόρδοβούτυρο καθώς και ριζότο λαχανοντολμά με βουβαλίσιο κιμά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης στους κατάλευκους πάγκους του φεστιβάλ.

screenshot-92.png

Την εντύπωση κλέβουν τα «βουνά» από ρύζι Χαλάστρας που βρίσκονται αντίπερα από τους πάγκους των μαγειρικών επιδείξεων, που έχουν τοποθετηθεί για τα ρυζοπαιχνιδία των μικρών επισκεπτών του φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο φεστιβάλ ρυζιού Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και το EU RICE Festival (Φεστιβάλ Βιώσιμης Καλλιέργειας του Ευρωπαϊκού Ρυζιού), που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE.

screenshot-94.png
screenshot-95.png

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του ρυζιού και να ενημερωθούν οι καταναλωτές για ένα προϊόν νόστιμο και ασφαλές, που καλλιεργείται και παράγεται σύμφωνα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ